VarkensNieuws

EU komt varkenshouders tegemoet

Parijs – De Europese Commissie helpt varkenshouders die door de Russische importstop van varkensvlees uit de Europese Unie met lage prijzen voor hun product kampen. Er komen steunmaatregelen voor de opslag van het vlees, liet Europees Commissaris Phil Hogan (landbouw) weten tijdens een ontmoeting met varkensboeren op de landbouwbeurs in Parijs.

Volgens de Ier Hogan moet er een aanzienlijke hoeveelheid vlees uit de markt worden gehaald, waardoor de financiële situatie van de boeren stabiel kan worden gehouden en herstel van de prijzen wordt gestimuleerd.

Moskou kondigde begin vorig jaar een invoerverbod van varkensvlees uit de EU-landen af. Als reden werd gegeven de uitbraak van Afrikaanse varkensgriep in Litouwen, een EU-lidstaat die aan Rusland grenst. De EU is tegen de maatregel in beroep gegaan bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO). De uitvoer van varkensvlees uit de EU had in 2013 en waarde van ongeveer €1 miljard.

De Franse minister van landbouw, Stéphane Le Foll, juichte de beslissing van de Europese Commissie toe. Samen met verscheidene andere Europese ministers van landbouw heeft hij gepleit voor maatregelen om de gevolgen van het Russische embargo te verzachten.

Beheer
WP Admin