Premium
De monteurs zijn aan het werk in het kanaal langs de zijgevel van de stal. Met de mestschuiven komt hier de dikke fractie van onder de roosters bij elkaar en wordt dan in een container gedraaid. De urine wordt onder de stal opgeslagen. - Foto's: Bert Jansen VarkensErvaring

Trac-stal voor 800 zeugen is klaar voor vuurdoop

Een kijkje in het mestkanaal onder het roostergedeelte van de stal. De vloer heeft een v-vorm, zodat de urine naar het midden loopt en wegstroomt via de geleider.

Het bovenaanzicht van de Trac-stal voor 800 zeugen.

De stal is tevens uitgerust met een biologische luchtwasser. Een verlaging van de ammoniakemissie van 85% wordt in een zeugenstal waarschijnlijk niet gehaald.

Een roestvaststalen mestschuif klaar voor gebruik in de put onder de roosters. Door de sleuf van de geleider wordt de urine afgevoerd. Deze ligt onder afschot.

Reacties

  1. Mooi al die ontwikkelingen in de techniek en ook wel nodig denk ik want de intensieve veehouderij ligt onder een vergrootglas.
    Maar kan men met al deze kosten in de toekomst nog wel concurreren met landen waar met met eenvoudige stallen dieren kan houden?

Beheer
WP Admin