Aaldert Feijen (55) is woonachtig in het Drentse Smilde. De boerenzoon is al 31 jaar werkzaam bij afvalverwerker Renewi (voorheen Van Gansewinkel). Op de bedrijfslocatie in Hoogeveen is hij weegbrugoperator. - Foto's: Jan Willem van Vliet BoerenlevenAchtergrond

‘Er stroomt Fiat-bloed door m’n lijf’

Aaldert Feijen is van kinds af aan Fiat-fan. Hij is bestuurslid van de Fiat Tractor Club en heeft drie oldtimers in bezit.

Feijen: “Er stroomt Fiat-bloed door m’n lijf. Het heeft er altijd al in gezeten, vanaf het moment dat m’n ogen opengingen. Het geluid, de techniek en de betrouwbaarheid; Fiat heeft gewoon wat.
Mijn vader had vroeger een gemengd bedrijf, met veeteelt en akkerbouw. Hij had een Fiat 411 van 40 pk. Vanaf het moment dat ik kon lopen, reed ik met m’n vader mee op de trekker. Ik was nog maar vijf jaar oud toen ik zelf al achter het stuur kroop. Mijn vader zat dan op het spatbord. Toen kon dat nog gewoon, althans dat dachten we. Gelukkig is het altijd goed gegaan.”

Lees verder onder de foto‘s

Feijen is bestuurslid van de Fiat Tractor Club, hij is tweede penningmeester.
Feijen is bestuurslid van de Fiat Tractor Club, hij is tweede penningmeester.

“Ik heb drie Fiat-trekkers in bezit, een 550, een 215 en een 231. Ik wil deze trekkers nog laten opknappen. Het meeste gevoel heb ik bij deze Fiat 550, die ik nog maar een paar maanden in bezit heb. Ik was al enkele jaren naar dit type op zoek en had meerdere lijntjes uitgegooid. Op een dag stuurde mijn oudste zoon Robertjan – die zelf ook besmet is met het Fiat-virus – een foto door van een te koop staande trekker. Op nog geen 20 kilometer van mijn woonplaats Smilde stond deze Fiat 550 op een gazon te pronken. Ik ben ernaartoe gereden en na wat onderhandelen over de prijs was de trekker van mij. De Fiat stond nog geen halve dag te koop.”

De Fiat Tractor Club viert dit jaar haar 25-jarig bestaan.
De Fiat Tractor Club viert dit jaar haar 25-jarig bestaan.

“Ik ben tweede penningmeester van de Fiat Tractor Club. We hebben zo’n 200 leden, de een is nog gekker van Fiat dan de ander. Op 17 en 18 juni staan we bij Witteveen Mechanisatie in Wenum-Wiesel stil bij het 25-jarig bestaan van onze vereniging. Tijdens het jubileumweekend organiseren we onder meer een toertocht. Ik kijk ernaar uit.”

Bekijk meer artikelen over oldtimertrekkers

Reacties

Beheer
WP Admin