Partner
Nanne Veenstra, Managing Director bij Young Real Estate Investments (Young REI). - Foto's: Young REI AlgemeenPartner

‘Er komt een interessante tijd aan voor het verzilveren van nieuwe vastgoedkansen’

Overweegt u om te beleggen in vastgoed? “Dan is nu het moment om in te stappen”, vertelt Nanne Veenstra, Managing Director bij Young Real Estate Investments (Young REI). “De markt is momenteel aan het kenteren. Door op een laag moment in te stappen en een mooie rit naar boven te maken, bieden wij u een toekomstbestendig, veilig en mooi rendement.”

“Wij zijn een ondernemende club mensen die in vastgoed investeren”, omschrijft Veenstra Young REI. “Met een trackrecord van ruim tien jaar. We zijn geen fondsenmanagers, maar weten hoe de hazen lopen: welke objecten op de lange termijn rendabel zijn, of te maken zijn.” Wat de investeringsmaatschappij eveneens onderscheidt van andere bedrijven uit de branche, is het businessmodel, verklaart hij. “We investeren zelf mee. Hiermee verzekeren we obligatiehouders dat we er zelf echt in geloven. We kopen dan ook niet om het kopen, of om heel hard te groeien, maar we investeren in duurzame groei. In vastgoedbeleggingen met een langetermijnhorizon.”

Beleggingsproducten met een goed risicoprofiel

Dat begint met goed inkopen, vertelt Veenstra. “Daarmee heb je je eerste winst tenslotte al verzilverd. Als onderdeel van Young Venture Group, een verzameling van bedrijven met een breed scala aan vastgoedspecialisaties, is er veel kennis en ervaring aanwezig op het gebied van vastgoed, financiële dienstverlening en beleggingsbeheer. Hierdoor kunnen wij interessante beleggingsproducten met een goed risicoprofiel aanbieden aan investeerders. Doordat we vaak onder de marktwaarde vastgoed weten aan te kopen, is onze financieringsgraad laag. Op onze hele portefeuille hebben we ca. 50 procent gefinancierd, waardoor we een stootje kunnen hebben.”

Vastgoed met een randje

Young REI koopt het liefst vastgoed waar een randje aan zit, vertelt Veenstra. “Dat zijn namelijk vaak de objecten die anderen niet aandurven, of waar de potentie niet (genoeg) van wordt gezien. Afgaand op onze jarenlange kennis en ervaring en een flinke dosis onderbuikgevoel, kunnen wij daar als het ware doorheen kijken.” Het mooie van panden die niet perfect zijn is dat ze perfect gemáákt kunnen worden, verklaart hij. “Of toch in de buurt van. Waardoor ze juíst wel interessant worden voor verhuur, en blijven.”

Lees verder onder foto

Als gevolg van de gestegen rentes komen er de komende tijd veel interessante objecten vrij.
Als gevolg van de gestegen rentes komen er de komende tijd veel interessante objecten vrij.

Rendabel in goede én slechte tijden

Soms betekent dit het opfrissen van een pand, legt hij uit. “Maar het kan ook opknippen van ruimtes inhouden, tot kleinere metrages met interessantere verhuurprijzen.” Young REI kijkt altijd door een realistische bril naar het vastgoed, vertelt hij. “Kunnen we het vandaag verhuren, maar is het in de toekomst ook nog interessant? Voor rendabel vastgoed moet altijd een huurder te vinden zijn, zowel in goede als in slechte tijden.”

Groot vertrouwen in de projecten

Young REI werd in 2020 opgericht door Wim de Jong. “Al op jonge leeftijd wist hij dat hij ondernemer wilde worden”, vertelt Veenstra. “Uiteindelijk is hij zich gaan specialiseren in het aankopen en exploiteren van vastgoed. Een van de hoogtepunten in zijn carrière was de aankoop van 20.000 vierkante meter leegstaande kantoorruimte nabij Den Haag. Binnen een jaar was alles verhuurd en werd een deel herontwikkeld tot studentenhotel. Op deze koers is het bedrijf verdergegaan en zo varen we nog altijd. Wim is tegenwoordig meer op de achtergrond betrokken, maar hij investeert nog altijd zelf mee. Wat aangeeft hoe groot het vertrouwen is in de projecten die we aangaan.”

Rendement van rond de 6 procent

Volgende maand voegt Young REI weer twee nieuwe mooie vastgoedprojecten toe aan de portefeuille, vertelt Veenstra. “Een kantoorverzamelgebouw op zichtlocatie in Zoetermeer en een monumentaal kantoorverzamelgebouw aan de Zeestraat in centrum Den Haag. Door het implementeren van onze succesvolle exploitatiestrategie, zijn wij in staat een aantrekkelijk rendement te bieden van rond de 6 procent per jaar, dat ieder kwartaal wordt uitgekeerd en vast staat voor de volledige looptijd. Investeerders hebben bovendien het eerste recht van hypotheek als onderpand.”

Vastgoed is niet geheel risicoloos, besluit Veenstra realistisch. “Maar het is wel een heel betrouwbaar investeringsmodel. Bovendien is de markt aan het veranderen. Als gevolg van de gestegen rentes komen er de komende tijd veel interessante objecten vrij. Hierdoor zijn wij in staat om weer een aantal mooie aankoopkansen te verzilveren. Wilt u daar onderdeel van zijn als investeerder? Neem dan contact met ons op.”

Beheer
WP Admin