Foto: Bert Jansen PluimveeNieuws

Eieren van Kipster-kippen nu te koop bij Lidl

De eieren van de Kipster-kippen zijn vanaf donderdag exclusief te koop in filialen van Lidl.

Ze worden uitgeleverd aan filialen in het zuiden en westen van het land. De eieren worden verkocht in verpakkingen van vijf stuks voor € 1,19.

De Kipster-stal is volgens de vier initiatiefnemers de meest dier-, milieu- en mensvriendelijke kippenstal ter wereld. De Dierenbescherming kende aan de stal – die is ontworpen vanuit de kip – drie sterren van het Beter Leven-keurmerk toe. Wakker Dier maakte deze week zelfs positieve radiospotjes over de Kipster-stal.

De klimaatneutrale eieren van de 24.000 Dekalb-hennen in de Kipster-stal zijn sinds gisteren exclusief te koop bij Lidl. - Foto: Bert Jansen

De klimaatneutrale eieren van de 24.000 Dekalb-hennen in de Kipster-stal zijn sinds gisteren exclusief te koop bij Lidl. – Foto: Bert Jansen

Klimaatneutrale eieren

In de stal zitten diverse innovaties die ervoor zorgen dat de emissie van fijnstof nagenoeg geheel wordt gereduceerd. Het kippenvoer wordt gemaakt van reststromen vanuit de voedingsindustrie. Zonnepanelen op de stal leveren meer energie dan voor eigen gebruik nodig is en er wordt geen gebruik gemaakt van fossiele brandstof. Dit maakt het ei uit de Kipster-stal tot een klimaatneutraal ei.

Voor de verkoop van die eieren is met Lidl een overeenkomst gesloten voor vijf jaar. De eieren worden verpakt in speciale doosjes van duurzaam en milieuvriendelijk materiaal, van PaperFoam in Barneveld, dat eerder ook de verpakking voor Rondeel-eieren ontwikkelde.

Meer informatie over de prijzen van eieren vind je in Boerderij Marktprijzen:

  • NOP 2.0 scharreleieren
  • NOP 2.0 richtprijs kooi-eieren
  • Totaaloverzicht
  • Beheer
    WP Admin