Productie van vleesvervangers - Foto: Ronald Hissink AlgemeenNieuws

€ 1,8 miljoen voor nieuwe eiwit-producten

Het ministerie van Economische Zaken trekt € 1,8 miljoen uit voor de ontwikkeling van nieuwe aantrekkelijke producten op basis van plantaardige eiwitten.

Bedrijven met ideeën voor de verwerking van bijvoorbeeld peulvruchten, noten, paddenstoelen of zeewier kunnen aanspraak maken op maximaal € 30.000 om de plannen uit te werken.

New Food Challenge

Staatssecretaris Martijn van Dam heeft de drie weken geleden opengestelde regeling donderdag 16 februari gepromoot als New Food Challenge (uitdaging nieuw voedsel). Doel van de New Food Challenge is om andere producten in de winkels te krijgen: minder vlees en meer plantaardig. Van Dam: “Dat vraagt om goed en gezond voedsel dat bovendien duurzaam wordt geproduceerd. Nederland wil voorop lopen met nieuwe producten van plantaardige eiwitten.”

Aanvragen kunnen tot 30 april worden ingediend. De inzendingen worden beoordeeld door een commissie van deskundigen die de plannen beoordelen op technische haalbaarheid en op kansen voor een geslaagde marktintroductie.

Vervolgsubsidie

Na de uitwerking van de plannen komen ongeveer vijf plannen in aanmerking voor een vervolgsubsidie van € 250.000. De producten moeten vervolgens na anderhalf jaar op de markt komen.

Beheer
WP Admin