Een melkveehouderij in de Duitse deelstaat Saksen. – Foto: Henk Riswick RundveehouderijNieuws

Duitsland: 0,4% meer melk dan vorig jaar

De Duitse melkaanvoer bedroeg in april 2,7 miljoen ton en lag hiermee 0,4% boven het niveau van dezelfde maand in 2023. Dat rapporteert het statische bureau van het Duitse ministerie van voeding en landbouw (BLE). Richting de seizoenspiek groeit de melkproductie verder.

Groei richting melkpiek

De gemiddelde dagelijkse melkaanvoer bedroeg 90.000 ton melk en dat is bijna 1% hoger dan een maand eerder. Vorig jaar steeg de aanvoer met ongeveer hetzelfde percentage. Volgens de gegevens van het BLE is de vetproductie gedaald, met ruim 1%. Het gemiddelde vetgehalte bedroeg in april 4,09% over de geleverde melk, terwijl dat vorig jaar nog 4,16% was. Het eiwitpercentage was met 3,47% gelijk aan dat van een jaar eerder.

De aanvoer van biologische melk steeg in april met 2,8% en kwam uit op 123.612 ton melk in april. Over de eerste vier maanden is gemiddeld 2,3% meer biologische melk aangevoerd, mede dankzij de extra schrikkeldag in februari. De invoer van melk uit andere EU-landen neemt nog steeds af. In april bedroeg die hoeveelheid 77.184 ton, dat was in april 2023 nog 11% meer.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin