Foto: ANP PluimveeNieuws

Duitse supermarktketen stopt verkoop Nederlands ei

De Rewe Group heeft woensdag in alle Rewe- en Penny-winkels eieren uit Nederland uit de verkoop gehaald.

De winkels verkopen nu alleen nog eieren uit Duitsland. Met deze stap wil Rewe klanten duidelijkheid en transparantie bieden. Klanten die eieren met label NL hebben gekocht kunnen deze terugbrengen naar de winkel en de verkoopprijs terugkrijgen.

Rewe Group zal pas weer eieren uit Nederland gaan verkopen wanneer deze aantoonbaar vrij zijn van fipronil.

De coöperatie Rewe Group omvat onder meer supermarkten en hypermarkten, zoals Rewe en Billa, en discounter Penny. De groep heeft 15.000 winkels in 19 Europese landen. In 2016 zette de onderneming met 240.000 medewerkers € 39 miljard om. Het concern is ook actief in de toeristenbranche.

Minder vergaande maatregelen Aldi en Lidl

De Duitse discounters Aldi en Lidl nemen ook maatregelen, maar gaan niet zo ver als Rewe; zij doen Nederlandse eieren niet helemaal in de ban, maar stoppen de verkoop van eieren van de bedrijven waar het gebruik van fipronil is geconstateerd of van bedrijven die verdacht zijn.

Aldi Süd liet weten in enkele regio’s scharreleieren, vrije-uitloopeieren en biologische eieren uit Nederlandse pluimveebedrijven uit de handel te hebben genomen die geringe doses fipronil bevatten.

Beheer
WP Admin