Premium
VarkensColumn

‘Duitse markt must voor Nederlandse varkenshouderij’

Reacties

 1. beste Carolien

  Als de groenen in Duitsland daar de varkenshouderij het ravijn in proberen te duwen moeten wij hier in Nederland niet al vast aan de rand klaar gaan staan. Als de zelf voorzieningsgraad binnen de EU zo hard blijft dalen en de voedsel prijzen blijven stijgen zou er zo maar in veel Europese landen snel een andere wind kunnen gaan waaien.
  Wat betreft een bedrijf met 200 zeugen zal minder problemen krijgen met de Arbowet met loslopende kraamzeugen, als die niet met personeel werken dan die met 2000
  Wat betreft pas gespeende zeugen los in groepen weten we dat met grote uier en bronstig worden het een groot drama wordt.
  loop niet blindelings achter Duitsland aan.

 2. Spanje heeft steeds meer moeite om vlees af te zetten in haar grote afzetmarkt: Azië. Wanneer Spanje de PRRS onder de knie heeft zal het meer vlees af gaan zetten binnen Europa. De grote slachterij Tonnies is al bezig met productieverplaatsing naar Spanje.

  In China gaan de grote varkensproducenten zich nog meer richten op het produceren in intergraties om zo meer winst te maken door de gehele keten. Dit zal voor deze producenten een kostprijs verlaging betekenen en de markt zal meer afvlakken doordat dit de pieken eruit haalt. Hierdoor zal de markt minder reageren wanneer producenten afhaken en het geproduceerde volume afneemt. Ook in China zal er een zeer afgezwakte vorm van de varkenscyclus bestaan Swine cycle2.

Beheer
WP Admin