Directeur Vitelia is definitief ontslagen AlgemeenAchtergrond

Directeur Vitelia is definitief ontslagen

Vitelia heeft directeur Jan Janssen definitief de laan uitgestuurd. Eerder werd Janssen op non-actief gezet vanwege een verschil in inzicht over hoe de coöperatie in de toekomst moet worden bestuurd.

De Raad van Commissarissen die Janssen wegstuurt, wil niet aangeven wat hiermee precies wordt bedoeld wordt.

Gesprekken deze week over een voortzetting van het directeurschap van Janssen liepen op niets uit. Janssen zelf zei vorige week verbaasd te zijn en niet te begrijpen waarom hij is geschorst. Janssen was 30 jaar in dienst van Vitelia en was al lange tijd directeur. Janssen is niet direct bereikbaar voor commentaar.

Janssen blijft wel ‘ambassadeur’ van voercoöperatie

Opvallend is dat de Limburgse voercoöperatie Janssen aanhoudt als ‘ambassadeur’, ‘waardoor hij vanuit zijn huidige en toekomstige netwerk synergie kan blijven realiseren voor alle partijen’. Ook hierbij geeft de coöperatie niet direct aan wat dit inhoudelijk betekent.

Nog geen jaarcijfers bekend

Het bedrijf heeft zo’n 200 werknemers en was vorig jaar goed voor een omzet van circa €150 miljoen. Vitelia is vooral actief in veevoer, maar verkoopt ook verzekeringen en distribueert kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen. Het bedrijf noemde 2014 ‘het beste jaar ooit’, maar maakte over 2015 nog geen jaarcijfers bekend.

Perikelen in Zuidelijke voerwereld

Het lijkt te broeien in de Zuidelijke voerwereld. Eerder vertrok Dick Kroot als directeur van Voergroep Zuid, dat vorig jaar ontstond door de fusie van Boerenbond Deurne en Isidorus-Nederpeel, zonder duidelijke verklaring. Zijn interim-opvolger vertrok ook binnen 2 maanden zonder dat de coöperatie wil zeggen waarom.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel