Directeur Vitelia geschorst AlgemeenNieuws

Directeur Vitelia geschorst

Algemeen directeur Jan Janssen van Vitelia Voeders is geschorst door de Raad van Commissarissen (RvC). Janssen zegt ‘totaal verrast’ te zijn en niet te weten waarom hij op non-actief is gesteld.

De RvC onderzoekt ondertussen of een nieuwe directeur van binnen of buiten de Limburgse coöperatie wordt aangetrokken.

Volgens woordvoerder Bram Bierens van Vitelia zijn Janssen en de RvC het oneens over ‘hoe de coöperatie naar de toekomst toe moet worden bestuurd’. Verdere specificatie van het probleem geeft Bierens niet. Janssens taken worden waargenomen door commercieel directeur Stefan Kuijpers en financieel directeur Herman Rutten.

Bij een andere zuidelijke voercoöperatie, Voergroep Zuid, vertrok dit jaar ook de algemeen directeur en diens opvolger, een interim-directeur. Het conflict heeft in ieder geval volgens hem niets te maken met fusiebesprekingen met andere partijen, zoals Voergroep Zuid. “Momenteel lopen geen gesprekken. De zaken staan los van elkaar.”

Aanblijven Janssen als directeur geen optie

Volgende week gaan Janssen en de RvC voor een tweede keer om tafel zitten. Het zal vooral gaan om de voorwaarden van Janssen’s vertrek, aldus Bierens. “Het aanblijven van de heer Janssen als algemeen directeur lijkt voor de RvC geen optie. Ik geloof dat Janssen dat inmiddels zelf ondertussen ook inziet.”

Janssen is volgens zijn Linkedin-profiel al sinds 1995 lid van de directie van Vitelia. Het bedrijf heeft ongeveer 200 werknemers en was vorig jaar goed voor een omzet van circa €150 miljoen.

Beheer
WP Admin