Premium
In Nederland is er in het kader van het convenant dierwaardige veehouderij een rekensom gemaakt op basis van de plannen in de houtskoolschets. Berekend is wat de meerkosten in Nederland zijn voor een dierwaardiger bestaan met meer leefruimte, omgevingsverrijking en onbeperkt drinken en eten. - Foto: Mark Pasveer AlgemeenColumn

‘Dierenwelzijnsmaatregelen door consument laten betalen via “Dierenwelzijnscent”’

Reacties

  1. 15 procent procent ( dierwelzijnsbelasting) verhoging op varkensvlees ? Doe maar uitkeren direct naar mij.
    15% van 200 euro is namelijk 30 euro per afgeleverd varken . Voor 30 euro zet ik ze wel op 2 vierkante meter

  2. als hij nu gewoon in duitsland dat vlees gaat kopen, kan hij de ‘gehele” nederlandse markt overspoelen met die vleesproducten. en zijn waanideeen proefondervindelijk vast gaan stellen…

  3. De grote vraag is “Hoe wordt dit geld verdeelt?” Als dit zo als meestal via speciale Rekenmeesters moet, dan zou er wel eens bitter weinig over kunnen blijven voor de boer. Ik zie hier so wie so weinig voordeel in de toch al niet al te rijke consument zal zich deze extra “belasting” niet kunnen permitteren en zijn consumptie patroon aanpassen naar minder of zijn aankoop doen op de “zwarte markt” buiten de gebaande wegen om. Via deze prijsverhoging wordt het stropen van wild of vlees smokkel aantrekkelijker. Onze Slimme Volksvertegenwoordigers laten weer eens van zich spreken en dat ten tijde van hun onmacht om een Kabinet te formeren aan de hand van de wil van de bevolking. Nog erger deze kosten stijging komt binnen op het moment dat het bedrijfsleven openlijk spreekt van bedrijfsverplaatsing over de grens vanwege politieke tegenwerkingen in Nederland.

  4. De grote vraag is “Hoe wordt dit geld verdeelt?” Als dit zo als meestal via speciale Rekenmeesters moet, dan zou er wel eens bitter weinig over kunnen blijven voor de boer. Ik zie hier so wie so weinig voordeel in de toch al niet al te rijke consument zal zich deze extra “belasting” niet kunnen permitteren en zijn consumptie patroon aanpassen naar minder of zijn aankoop doen op de “zwarte markt” buiten de gebaande wegen om. Via deze prijsverhoging wordt het stropen van wild of vlees smokkel aantrekkelijker. Onze Slimme Volksvertegenwoordigers laten weer eens van zich spreken en dat ten tijde van hun onmacht om een Kabinet te formeren aan de hand van de wil van de bevolking. Nog erger deze kosten stijging komt binnen op het moment dat het bedrijfsleven openlijk spreekt van bedrijfsverplaatsing over de grens vanwege de ongeremde kosten stijgingen in Nederland.

  5. Stel onze veehouderij krimpt en we zijn niet meer zelfvoorzienend. En de producten komen zonder de gestelde eisen Nederland binnen volgens deze houtskool schets. Daar kun je dan niet op heffen. Betekend dat Nl producten door deze heffing te duur zijn en we weten hoe consumenten consumeren.
    Ook onze belasting dienst die meer dan genoeg problemen heeft met het in de lucht houden van bestaande systemen zal ontzettend blij zijn met dit nieuwe project. Al met al veel extra kosten it advies uren overleggen. E.t.c. Iedereen weer blij maand salarissen weer gewaarborgd. En producent wordt uiteindelijk weer niet betaald.

Beheer
WP Admin