De Deutz TCG 7.8 H2-waterstofmotor levert 220 kW aan vermogen en gaat naar verwachting in 2024 in productie. De waterstofmotor is te zien op de op de Amerikaanse vakbeurs ConExpo Con/Agg van 14-18 maart in Las Vegas. Deutz introduceert daar ook zijn mobiele snellaadsysteem PowerTree. - Foto's: Deutz MechanisatieNieuws

Deutz presenteert waterstofmotor en mobiele snellader

Motorenfabrikant Deutz toont op de Amerikaanse vakbeurs ConExpo Con/Agg, van 14-18 maart in Las Vegas, zijn waterstofmotor TCG 7.8 H2. Daarnaast introduceert de fabrikant zijn mobiele snellaadsysteem PowerTree.

Deutz heeft waterstofmotor TCG 7.8 H2 gereed voor productie. Naar verwachting gaat de zescilinder waterstofmotor in 2024 officieel in productie. De TCG 7.8 H2-waterstofmotor levert 220 kW aan vermogen, is CO2-neutraal en loopt vrijwel geruisloos.

Waterstofmotor in 18 tons vrachtwagen

Naast een eerste proef in de Deutz-stroomgeneratorset GenSet wordt de waterstofmotor getest in het HyCET-project. Dit onderzoeksproject wil duurzame langeafstandstransporten bevorderen met behulp van waterstof. De TCG 7.8 H2-waterstofmotor wordt geïnstalleerd in een prototype 18 tons vrachtwagen.

Mobiele snellaadsysteem PowerTree

Naast de waterstofmotor presenteert Deutz in Las Vegas zijn mobiele snellaadsysteem PowerTree. Deutz PowerTree maakt het mogelijk om E-motoren snel te laden. Het systeem is zonder netwerkinfrastructuur te gebruiken. In 2022 ontving de fabrikant al een prijs voor deze elektrisch-hybride applicatie.

Opslagcapaciteit accu opschalen

Op de Amerikaanse vakbeurs ConExpo Con/Agg laat de fabrikant de volgende generatie PowerTree-snellaadsystemen zien met enkele nieuwe functionaliteiten.

Het ontwerp van het mobiele snellaadsysteem is aangepast voor vervoer per zeecontainer. Daarnaast wordt de capaciteit van de accu opgeschaald, zodat deze is te gebruiken op onder meer bouwplaatsen en vliegvelden.

Het mobiele snellaadsysteem PowerTree van Deutz maakt het mogelijk om E-motoren te laden zonder dat er een netwerkinfrastructuur voorhanden is.

Beheer
WP Admin