De Proxima, een van de best verkochte modellen van Zetor, krijgt later dit jaar een Fase V Deutz-motor. - Foto: Zetor MechanisatieNieuws

Deutz-motor voor de Zetor Proxima

Zetor toont deze week op de Agrotech-beurs in het Poolse Kielce de Zetor Proxima met een nieuwe viercilinder Deutz-motor.

De Deutz voorziet vanaf het eind van dit jaar de Proxima’s van (afhankelijk van het model) 97 tot 125 paardenkrachten en voldoet aan de Fase V-emissienormen. De motor werkt met SCR-technologie, een katalysator (DOC) en een roetfilter (DPF). Je moet dus ook AdBlue tanken. Tot nog toe monteerde Zetor motoren van eigen fabricaat.

Best verkocht

De Proxima kwam in 2004 op de markt. Daar zijn er inmiddels zo’n 36.000 van gemaakt. Dat maakt de Proxima tot een van Zetors best verkochte trekkers.

Voorjaar 2020 maakte TREKKER een proefrit met de vernieuwde Zetor Proxima HS120. Die had toen vooral een facelift ondergaan, met een nieuwe neus en nieuw cabinedak. Ook waren er diverse updates, maar in essentie bleek het onderhuids dezelfde trekker. Maar straks dus met een volledig nieuwe motor.

Beheer
WP Admin