De Wildt is woonachtig in Zwaagdijk-West. Hij is al een jaar of 10 voorzitter van de Blokkerse oldtimerclub. Hij doet graag mee aan maaiwedstrijden en organiseerde veel rondritten. BoerenlevenAchtergrond

‘Deutz D 2505 uit m’n geboortejaar’

Jaap de Wildt erfde de Deutz D 2505 van zijn vader, die de trekker in 1981 voor 3.250 gulden kocht. “Hij heeft de bon altijd bewaard.”

“Mijn vader Jaap de Wildt werkte als voeradviseur en monsternemer in Noord-Holland. Hij kwam bij veel boeren en kende hun postcodes uit z’n hoofd. In de Beemster hadden we zelf ook een kleinschalig bedrijf, met melkkoeien, vleesvarkens en schapen.”

Jaap de Wildt (54) is boerenzoon. Zijn vader had een kleinschalig boerenbedrijf in de Beemster (N-H). De Wildt is vrachtwagenchauffeur, ooit werkte hij 15 jaar bij een fouragehandel in De Rijp. De Wildt is woonachtig in Zwaagdijk-West. Hij is al een jaar of 10 voorzitter van de Blokkerse oldtimerclub. Hij doet graag mee aan maaiwedstrijden en organiseerde veel rondritten. “Ik geniet van de gezellige sfeer op oldtimerevenementen.” - Foto's: Lex Salverda

Jaap de Wildt (54) is boerenzoon. Zijn vader had een kleinschalig boerenbedrijf in de Beemster (N-H). De Wildt is vrachtwagenchauffeur, ooit werkte hij 15 jaar bij een fouragehandel in De Rijp. De Wildt is woonachtig in Zwaagdijk-West. Hij is al een jaar of 10 voorzitter van de Blokkerse oldtimerclub. Hij doet graag mee aan maaiwedstrijden en organiseerde veel rondritten. “Ik geniet van de gezellige sfeer op oldtimerevenementen.” – Foto’s: Lex Salverda

“Onze eerste trekker was een Porsche Junior 108. Die was eigenlijk te licht. Mijn vader ruilde de trekker op 20 juni 1981 in voor een Deutz D 2505. Hij telde 3.250 gulden neer voor de Deutz, inclusief 4% btw. Hij heeft de bon altijd bewaard.”

  • De Wildt is woonachtig in Zwaagdijk-West. Hij is al een jaar of 10 voorzitter van de Blokkerse oldtimerclub. Hij doet graag mee aan maaiwedstrijden en organiseerde veel rondritten. - Foto's: Lex Salverda

    De Wildt is woonachtig in Zwaagdijk-West. Hij is al een jaar of 10 voorzitter van de Blokkerse oldtimerclub. Hij doet graag mee aan maaiwedstrijden en organiseerde veel rondritten. – Foto’s: Lex Salverda

  • ‘Deutz D 2505 uit m’n geboortejaar’

“De trekker dateert van 1967, mijn geboortejaar. Het is een 2-cilinder, luchtgekoeld. De trekker heeft 20 pk en haalt een snelheid van 19 kilometer per uur. Het is een lief trekkertje, niet te groot en te zwaar. Afgezien van een paar nieuwe achterbanden verkeert-ie nog in de originele staat.”

De vader van Jaap de Wildt telde in 1981 3.250 gulden neer voor de Deutz, inclusief 4 % btw. “Hij heeft de bon altijd bewaard.”

De vader van Jaap de Wildt telde in 1981 3.250 gulden neer voor de Deutz, inclusief 4 % btw. “Hij heeft de bon altijd bewaard.”

“Ik hielp mijn vader altijd veel en heb vroeger heel wat uurtjes op de trekker rondgereden. De Deutz heeft een speciaal plekje in m’n hart. Toen mijn vader het bedrijf afbouwde, bleef de trekker steeds vaker in de schuur staan. ‘Je mag alles verkopen, behalve de Deutz. Desnoods koop ik de trekker van je’, zei ik tegen mijn vader. Toen hij in 2009 overleed, heb ik de trekker geërfd. Dat had hij in zijn testament opgenomen.”

De Deutz heeft een speciaal plekje in m’n hart

“Zo’n tien jaar geleden heb ik in Drenthe een Porsche T217 uit 1962 gekocht. Ik heb die trekker zelf opgeknapt en laten spuiten. Ook heb ik in Friesland twee platte Miedema-wagens op de kop getikt. Mijn vrouw en ik zijn er op een gegeven moment zelfs voor verhuisd; de schuur was te klein geworden voor alle oldtimers.”

  • Zo’n 10 jaar geleden kocht De Wildt in Drenthe een Porsche T217 uit 1962.

    Zo’n 10 jaar geleden kocht De Wildt in Drenthe een Porsche T217 uit 1962.

  • Jaap de Wildt tikte in Friesland deze Miedema-wagens op de kop.

    Jaap de Wildt tikte in Friesland deze Miedema-wagens op de kop.

Beheer
WP Admin