Denkavit bestaat al ruim 90 jaar en is gespecialiseerd in voeder voor jonge dieren en voedingsingrediënten voor kalveren, biggen, geiten- en schapenlammeren. – Foto: Koos Groenewold AlgemeenNieuws

Denkavit neemt activiteiten in melkvervangers over van Volac

Denkavit neemt de activiteiten in melkvervangers over van het Britse Volac International Ltd. Daarmee versterkt de fabrikant van diervoeder wereldwijd zijn positie in de sector van kalvermelkvervangers.

Denkavit en Volac International geven aan met deze overname een belangrijke strategische beslissing te nemen. “We hebben besloten om onze melkvervangeractiviteiten te verkopen aan een toonaangevende speler op de markt die het de aandacht kan geven die het verdient”, zegt David Neville, CEO Volac International Ltd. Erik Buys, CEO van Denkavit: “De producten van Volac maken indruk op ons en we beschouwen ze als een waardevolle toevoeging op ons portfolio.”

Denkavit wordt de enige eigenaar van de commerciële organisatie Volac Milk Replacers en van de Volac Socoor-activiteiten in Italië. Daarnaast werken de bedrijven nog samen omdat Volac de producten blijft maken voor de thuismarkt, Groot-Brittannië.

Het familiebedrijf Denkavit bestaat al ruim 90 jaar en is gespecialiseerd in voeder voor jonge dieren en voedingsingrediënten voor kalveren, biggen, geiten- en schapenlammeren. De diervoedergroep draait jaarlijks een omzet van € 900 miljoen en heeft 650 medewerkers.

Beheer
WP Admin