Premium
Boeren bij het provinciehuis in Zwolle, begin deze maand. - Foto: ANP/Roland Heitink AlgemeenColumn

‘Demonstrerende miljonairs’

Reacties

 1. alvorens je in een hosanna gevoel/stemming terecht komt, eerst maar even een terzake kundige belastingadviseur uit laten rekenen wat de balastingdienst ongeveer 3-4 maanden na beeindiging bedrijf graag voorlopig op hun bankrekening bijgeschreven wil hebben. En omdat de meeste grote stoppers ook al heel lang hypotheek-miljonair zijn, dan gelijk ook maar met de bank overleggen wanneer de hypotheekaire leningen afgelost gaan worden. In ieder geval is er ook nu de zekerheid dat er werk zat is voor een boer. Maar houdt er wel rekening mee dat er niet gelijk voor iedereen een job als direkteur of minstens bedrijfsleider voorhanden is. Meertaligen zullen ongetwijfeld voorsprong hebben op de kans van slagen

 2. Hallo, Ik heb jarenlang keihard gewerkt en ik ben met 7000 gulden schuld begonnen toen ik trouwde. Maar ik heb 40 uur per week gewerkt voor een ,,baas” daarnaast 40 uur voor mezelf en: de belasting die daarover verschuldigd aan het eind van elk jaar afgedragen en geen belastingontwijkend gedrag vertoond.
  Als je dan stelt miljonair met een besteedbaar inkomen net wat meer dan het minimumloon: dan zeg ik dan heb je het gewoon verkeerd gedaan.
  Als Armer stelt: Duidelijk voorbeeld van verkeerde vrienden. Misschien vrienden uitnodigen op feestjes die het wél (willen) begrijpen. Daarop wil ik zeggen ik nodig op mijn feestje geen jaknikkers ik wil een echte discussie
  En ja ik ben echt miljonair maar dat wil niet zeggen dat ik het geld over de balk gooi ik weet hoe ik er samen met mijn vrouw heb moeten voor sappelen

 3. Die vergaderboer raakt hier een punt dat zonder meer meespeelt in de beeldvorming: een grote boerderij om in te wonen, een grote tractor, ze zijn RIJK toch.. Nee, kijk naar de lasten, kijk naar de inspanningen, kijk naar het meewerken van een heel gezin, kijk naar alles wat je moet kunnen om boer te blijven, kijk naar de zorgen, kijk wat er overblijft om van te leven. Ik weet duizend procent zeker dat NIEMAND van die burgers wil ruilen. Voor geen goud; ze willen geld als ze ziek zijn, ze willen 3X per jaar op vakantie, ze willen niet vroeg het bed uit jaarrond, ze kunnen en willen het niet opbrengen.

  1. m.b. ze willen alleen de boeren de “les” lezen, en de politiek zal ze wel decimeren en onderwerpen….

 4. in de eerste plaats, hebben die “miljonairs” vele dubbele uren gewerkt in hun leven, dan die rooie roeptoeters, van dertig of minder uren. inclusief het risico van een zelfstandige( winst of verlies)…. nu dreigen er grote oneigenlijke , onoverzienbare boetes op hun pad te komen. waardoor die zelfde miljonairs, een koppie kleiner gemaakt worden. en door de zelfde overheid financieel het liefst leeggeroofd worden.

 5. Je zou aan kunnen voeren vergaderboer dat ‘die persoon naast je” zich eens af zou vragen waarom potentiële miljonairs de straat opgaan. Mischien dat dat meer indruk maakt.

 6. Wat vrgaderboer hier aanstipt is precies wat de Haagse beleidmakers ook zeggen. De boer die uitgekocht wort voor natuur heeft niets te klgen hij krijgt miljoenen. Zij zouden behoren te weten dat deze miljoenen doorgaans bedoelt zijn om hypotheek en leningen af te betalen en de rest om te overleven tot er een andere inkomstenbron gevonden is. Maar NEE voor al deze afgestudeerden is dit echt niet te bevatten of ze willen het niet begrijpen.

  1. Je buurman kan beter medelijden hebben met zichzelf, behalve dat hij mee moet betalen aan het uitkopen van die boeren moet hij straks ook meer betalen voor zijn eten en blijven bijdragen aan de natuur die op de agrarische gronden gerealiseerd gaan worden.

Beheer
WP Admin