Premium
"Onderschat overigens ook niet de invloed van energie op de ontwikkeling en productie van gewasbeschermingsmiddelen." - Foto: Michel Velderman AkkerbouwColumn

‘De wereld verkeert in een crisis’

Reacties

 1. Bij stijgende kosten voor voeding zijn de arme landen als eerste aan de beurt. Zij worden door de Hulporganisaties van eten voorzien. Deze organisaties hebben terwille van hun eigen voortbestaan nog steeds de arme landen niet geholpen met het produceren van eigen voedsel. toevallig vanmorgen een klaagzang van de FAO over de door de oorlog gestopte handel in tarwe, maais en zonnebloemolie uit Oekraine en rusland en de gevolgen voor hun voedselhulp programma’s.

 2. Ik denk niet dat het EU beleid herzien wordt .
  Maar juist versneld neem bijvoorbeeld farm to fork .
  Als deze crisis ons IETS kan leren is het wel dat het zo niet verder kan .
  1 of 2 idioten aan de andere kant van de wereld en het hele systeem stort .
  De productieketen is gewoon veel te lang .
  We zijn afhankelijk van beslissingen waar niemand in vloed op heeft

 3. De hoge kosten van energie komen door de accijnzen en de btw van de overheden. Energie wordt misbruikt om inkomens te niveleren. VVD en CDA willen pronken met lage inkomstenbelasting maar hebben wél veel geld nodig om het land draaiende te houden. Ruim de helft van de energieprijzen zoals van gas, benzine en diesel komt door heffingen. En dat wordt alleen maar erger. Als iedereen straks electrisch rijdt, hoe pikken ze dan het geld van de autorijder?

Beheer
WP Admin