AlgemeenAchtergrond

De Kat kan rekenen op steun van Fruitmasters-leden

Het directieteam van Fruitmasters heeft Kees de Kat naar voren geschoven als nieuwe coöperatiedirecteur. Hij kan volgens insiders rekenen op grote steun vanuit de achterban.

Formeel moet er op 27 april nog over gestemd worden, maar De Kat kan nu al rekenen op goedkeuring van de leden van Fruitmasters. Volgens voorzitter van de Betuwe-afdeling van de NFO, Peter Bus, valt De Kat in de smaak. ”Ik merk dat hij positief ervaren wordt, het is iemand die zich goed inzet voor het werk waarvoor hij is ingehuurd.” De Kat wordt geprezen om zijn goede communicatieve vaardigheden. ”Hij kan goed luisteren en dingen goed uitleggen.”

Volgens fruitteler en inspraaklid Bert de Haan is communicatie één van de speerpunten waar De Kat aan moet gaan werken. ”Het vertrouwen onder de telers moet worden herwonnen en er is veel behoefte aan openheid.” De Haan wijst erop dat er nog ’oud zeer’ moet worden opgeruimd, na het vertrek van Rian Verwoert in november. ”Dat is best een zware taak om op te pakken.”

Fruithandelaar Jan Timmermans verwacht ook dat De Kat een pittige klus wacht. ”Verwoert was iemand met grote capaciteiten.” Volgens Timmermans moet De Kat gaan zorgen voor ’rust en consolidatie’. ”Verwoert had een heleboel posten tegelijk te beheren, De Kat zal moeten proberen terug te gaan naar de basis: appelen en peren.”

Volgens De Haan moet er nadrukkelijk gekeken worden naar de wens van leden om hun afzet anders te organiseren. Ook moet er opnieuw gekeken worden naar de afzet van authentieke rassen als Jonagold en Elstar. ”Het is in het verleden te vaak gebeurd dat de belangen van leden over het hoofd werden gezien.”

Beheer
WP Admin