Foto: Jan Willem Schouten AlgemeenNieuws

De Heus neemt Spaans-Portugese mengvoerder over

Mengvoerconcern De Heus koopt het Spaans-Portugese mengvoerbedrijf Nuter.

Nuter was tot de verkoop in handen van een consortium van financiële investeerders. Met een afzet van 1 miljoen ton mengvoer per jaar heeft Nuter een vooraanstaande positie in de Spaans-Portugese vrije voermarkt. De overname van Nuter past in de strategie van De Heus om internationaal te groeien in diervoeding.

Mengvoer voor rundvee, pluimvee, konijnen, schapen en geiten

Het bedrijf biedt een compleet assortiment mengvoer voor meerdere diercategorieën, waaronder rundvee (vlees en melk), pluimvee, varkens, konijnen, schapen en geiten.

Saprogal

Nuter opereert in Portugal onder de naam Saprogal. De belangrijkste merken in Spanje zijn Biona en Passaranda. De Heus wil wereldwijd een grotere rol gaan spelen op de voermarkt.

Iberische voermarkt zo’n 25 miljoen ton groot

De Iberische voermarkt heeft een totale omvang van circa 25 miljoen ton, waarvan circa 10 miljoen ton in de vrije voermarkt. In deze vrije voermarkt wordt door particuliere en coöperatieve bedrijven voer verkocht aan zelfstandige veehouders. Circa 15 miljoen ton wordt geproduceerd binnen geïntegreerde ketens. Nuter richt zich uitsluitend op de vrije markt, waarin zij met haar 500 medewerkers de tweede positie bekleedt.

Beheer
WP Admin