Fotoreportage van de eerste dag van de Grasdag. - Foto's Michel Velderman RundveeFoto

De Grasdag in Grashoek, fotoreportage van de eerste dag

Boerderij en Trekker organiseren op het terrein van K.I. Samen in Grashoek de Grasdag.

Michel Velderman maakte tijdens de eerste dag van de Grasdag (22 en 23 juni) een fotoreportage: machinedemonstraties, de vier dochtergroepen van de stieren Slash, Redstar, Dex en Tobor, presentaties in de Kennisschuur en voorlichtingsessies over gras. Hier een selectie. Aanmelden voor 23 juni is nog mogelijk.

Veel nieuwe machines op de Grasdag, zoals de Kuhn FC13460 triple maaier met een werkbreedte is afhankelijk van de gewenste overlap verstelbaar van 12,40 tot 13,40 meter.

De diverse workshops worden goed bezocht. We zijn bij K.I. Samen te gast. Dus ook genoeg te zien en op te steken over fokkerij en al haar aspecten.

Zomerstalvoedering heeft veel belangstelling. Vorig jaar startte Farmstore met de import van de Franse Belair maai-laadwagens voor vers gras. Hier het nieuwste type. Technisch vrijwel gelijk aan de machine die vorig jaar op het eind van het seizoen in Nederland werd gedemonstreerd, maar iets compacter gebouwd.

Een presentatie bij de Grasdag van Boerderij en Trekker op het terrein van K.I. Samen in Grashoek.

Er draaien inmiddels al verschillende in Nederland, maar voor vrijwel alle bezoekers is het de eerste keer dat ze de Lely Exos maairobot voor zomerstalvoedering aan het werk zien. Helemaal autonoom en volledig elektrisch aangedreven.

De Zwitserse machinefabrikant ARB-Tec presenteert de Cutaro SR 1100. Een zelfrijdende maaier met een werkbreedte van 11 meter, 350 pk onder de motorkap en een gewicht van 8,5 ton. ARB-Tec koopt de maaibalken en de kneuzers in bij Claas en bouwt daar zelf een maaier van. Kamps de Wild overweegt de machine te gaan importeren.

Evers heeft zijn graslandwoeler sinds kort uitgerust met veerbelaste drukwielen. Eerder was dat een starre montage. Door de verende constructie heeft een bultje nu geen invloed meer op de totale machine.

Deze New Holland Big Baler 1270 Rotor Cutter Plus is de nieuwste versie. Model jaar 23 te herkennen aan de nieuwste kleurstelling. Deze pers is uitgevoerd met een af fabriek XL tanden- en weeginrichting.

Beheer
WP Admin