Premium
Een perceel maisland in Zuid-Afrika. 'Producten van de boer in de supers veel duurder? Dan ook de import van buitenlands voedsel aan banden,' aldus Vergaderboer. - Foto: Mark Pasveer AlgemeenColumn

‘Dat vervloekte verdienmodel voor de boer’

Reacties

 1. Verdienvermogen daar draait het om. Iedereen kan een verdienmodel verzinnen. Het verdienmodel bepaalt het bestaansrecht.

 2. Klopt Han. Het westen gaat in een noodgang daar naar toe waar de Russen vandaan komen. Wat betreft “verdienmodel” kan een boer naar het verleden kijken om te zien of er in de toekomst een meeropbrengst te verwachten is. Ik denk dat het neerkomt op dat je aan allerlei programma’s moet meedoen en voldoen om te mogen leveren en om je inkomen op pijl te houden. Wie niet meedoet mag niet meer leveren of wordt minder betaald. Boeren inkomens zijn afhankelijk van vraag en aanbod net als voorheen.

 3. Het nederlandse systeem voor de aankoop van medicijnen zorgt ervoor dat buitenlandse producenten liever niet leveren aan nederland door de lage prijzen. Nederland komt droog te staan. Dat gaat straks ook komen voor voedsel.

 4. Hand in hand met Mohammed Chahim om een beter verdienmodel…??, zo ongeveer het zelfde als met een vracht varkens naar Beiroet.

 5. Het verdienmodel wordt bepaald door de markt. En alle regels en wetten van de overheid werkt daar negatief op ,ook subsidie werken negatief op het verdienmodel model van de boer. Als de overheid wil dat er natuurvriendelijk geproduceerd wordt zal ze onderzoek moeten doen ,naar een natuurvriendelijke manier ,die efficiënter is of hogere opbrengst. Dat werkt positief op het inkomen van de boer, en gaan ze vanzelf natuurvriendelijk produceren!!

 6. Een juiste constatering van vergaderboer.
  Maar een aanvulling is zeer gewenst.
  Ook in ons land zijn er veel politici die heel veel praten over een toekomstig beter verdienmodel.
  In de huidige twee kamer is meer dan tweederde van de leden er van overtuigd dat een beter verdienmodel noodzakelijk is. De overeenkomst met eu politiek is dat ook de Nederlandse politiek geen beter verdienmodel kan of gaat regelen voor de boeren.
  Wanneer er voor de zoveelste keer strengere regels worden ingevoerd, op dit moment is de wens dierwelzijn, is het doekje voor het bloeden “een beter verdienmodel “.
  Ik heb een duidelijke voorkeur waarin gewerkt zou moeten worden: zorg ervoor dat nieuwe kostprijsverhogende maatregelen pas ingevoerd mogen worden wanneer de benodigde meeropbrengsten vanuit de markt betaald worden.
  Kortom: niet praten, maar doen!

 7. Een importstop zo Vergaderboer suggereert levert misschien wel een hogere boeren prijs op, helaas niet meer goedkoop voedsel voor de groeiende groep minima, die van een voedselbank afhankelijk zijn of van uitkeringen om hun vaste lasten te betalen. hier helpt de andere super oplossing van de Linkse kliek, minimumloon verhogen de economie nog verder in de modder. Minimumloon betekent kostprijs verhoging en daarmee concurrentie achterstand, voedselimport heffingen zal leiden tot een antwoord van de WTO partners. Gevolg de economie zal dusdanig lijden onder de linkse maatregelen dat zij ons land richting de oude Sovjet Unie brengen. Armoede onder leiding van een goed betaalde elite.

Beheer
WP Admin