AlgemeenNieuws

Crowdfunding voor landbouw in VS

New York – Het onlineplatform voor ‘crowdfunding’ in de agrarische sector, AgFunder, heeft 70 ‘deals’ in de pijplijn. Dat heeft oprichter Rob Leclerc bekendgemaakt. De eerste campagne betreft het Californische OnFarm, dat 400.000 dollar aan kapitaal zoekt voor het opzetten van software waarmee agrarische cijfers worden geanalyseerd.

Andere campagnes die in de nabije toekomst worden gelanceerd betreffen onder meer een satellietservice die boeren moet helpen de groei van het gewas en de ideale toepassing van water en kunstmest te sturen, en een bedrijf dat biologische bestrijding van ziekten en plagen in kassen ontwikkelt. Bij ‘crowdfunding’ krijgen ondernemers direct geld van investeerders zonder tussenkomst van financiële intermediairs.

De meeste ‘deals’ zullen gericht zijn op de VS, aldus AgFunder, maar ook Canada en Australië worden bediend. ‘Crowdfunding’ neemt mogelijk aan belang toe nu banken door scherpere kapitaalseisen vanuit de overheid in de toekomst minder lijken uit te kunnen lenen.

Een overzicht van de kunstmestprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin