Foto: Ton Kastermans RundveeNieuws

Crowdfunding voor biologische KI-stier

De stichting Bio-KI is onder de naam “Adopteer een stier” een crowdfundingactie begonnen om meer stieren in te zetten in de biologische fokkerij. Op deze manier wil de stichting consumenten meer betrokken maken bij de biologische melkveehouderij en fokkerij.

Een biologische fokstier is een stier die afkomstig is van biologische melkveebedrijven, uit een koefamilie die goed presteert en biologisch is opgefokt. Bio-KI streeft er naar om elk jaar 10 stieren in te zetten. Via crowdfunding hoopt de KI-organisatie nu minstens vijf nieuwe stieren te kunnen inzetten. Daarvoor is minimaal €15.000 nodig. Sinds de start van de actie in oktober is er €1.145 opgehaald.

Crowdfunding

De actie op crowaboutnow.nl loopt nog tot half januari. Per stier worden er maximaal 2.000 rietjes ingevroren, mede om te nauwe verwantschappen te voorkomen. Na het winnen van het sperma gaat het stiertje naar een melkveehouderij om daar als dekstier te dienen. De consumenten die doneren ontvangen een tegoedbon voor een vlees- of zuivelpakket en een excursie naar een biologisch bedrijf.

Beheer
WP Admin