VarkensNieuws

Cranswick weet winst op te voeren

Driffield – Het Britse varkensvlees- en voedingsbedrijf Cranswick heeft in het halfjaar tot eind september een winst voor belastingen geboekt van €32,5 miljoen euro. Dat is 11,4 procent meer dan een jaar eerder. De omzet bleef met €606 miljoen op vrijwel hetzelfde peil.

Dat de omzet gelijk bleef, is te wijten aan het feit dat hogere verkopen van vleeswaren en dergelijke niet voldoende waren om het verlies van een grote klant voor varkensvlees volledig te compenseren. Dat verlies is inmiddels wel ingelopen, meldt het beursgenoteerde bedrijf daarbij.

Cranswick merkt verder de gevolgen van het veranderende consumentengedrag waarbij mensen vaker kleinere hoeveelheden voedingsmiddelen kopen. ”Dat leidt tot hogere verkopen in gemakswinkels en bij discounters, maar drukt de verkopen in de grote supermarkten omlaag, waardoor de concurrentie nog scherper is geworden.”

Cranswick heeft net na de verslagperiode ook de eerste stappen gezet in de pluimveesector door de overname van Benson Park, een in Hull gevestigde specialist in kipfilet en dergelijke. Het varkensvleesbedrijf beoogt daarmee ‘de proteinebasis en het klantenbestand te verbreden’. Daarnaast breidt Cranswick een fabriek voor vers varkensvlees in Norwich en een vleeswarenfabriek in Milton Keynes flink uit.

Beheer
WP Admin