Continental komt met veldrobots MechanisatieNieuws

Continental komt met veldrobots

Continental toont op de Agritechnica een eigen, modulaire en autonome veldrobot.

Bandenfabrikant Continental toont op de Agritechnica niet alleen slimme banden en slimme V-snaren met ingebouwde sensoren, maar ook andere oplossingen voor de ‘slimme landbouw’, waaronder een eigen modulaire kleine veldrobot.

Lees verder onder de foto

Continental bouwt de veldrobot zo veel mogelijk uit eigen componenten. - Photos: Continental

Continental bouwt de veldrobot zo veel mogelijk uit eigen componenten. – Photos: Continental

Volgens Continental is smart farming hét ingrediënt voor de toekomstige akkerbouw en daar wil het een graantje van meepikken. Continental legde een aantal jaren geleden al de basis voor dergelijke ontwikkelingen en concepten.

Continental bouwt robot met eigen onderdelen

Het bedrijf zegt dat de eigen robot nu opgebouwd is uit zoveel mogelijk bestaande Continental-componenten zoals LiDAR (laserpulsen) ten behoeve van de navigatie. En ook voor gewasmonitoring heeft het bedrijf de benodigde apparatuur zoals multispectrale en thermografische camera’s in het programma.

In een zwerm

Naast veld- en gewasinspecties zullen de veldrobots ook geschikt zijn als werktuigendrager, voor gewasverzorging. Continental voorziet dat dergelijke robots in de toekomst in een zwerm elektrisch, autonoom en bodemvriendelijk hun werk gaan doen.

Bezorgrobots

De ontwikkeling van de robots startte een jaar geleden. Eerder dit jaar toonde Continental op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas bezorgrobots in de vorm van robothonden. Deze zijn ook (grotendeels) voorzien van Continental componenten en knowhow op het gebied van autonomie en kunstmatige intelligentie.

Meer lezen over precisielandbouw? Ga naar het praktijkthema