Commotie over afschieten zwanen AlgemeenNieuws

Commotie over afschieten zwanen

De SP in de provincie Zuid-Holland wil opheldering van het provinciebestuur over het afschieten van knobbelzwanen in het Groene Hart, naar aanleiding van beelden van EenVandaag.

Zuid-Holland verleende ontheffing aan jagers om zwanen af te schieten. Volgens dierenarts Saskia van Rooy zijn zwanendriften afschuwelijk. Zij stelde de misstanden aan de kaak. EenVandaag besteedt woensdag aandacht aan het afschieten van zwanen in het Groene Hart. De zwanen worden afgeschoten omdat ze overlast zouden geven. Die overlast is echter minimaal, blijkt uit onderzoek van EenVandaag.

Schade aan gewassen beoordelen

Naar aanleiding van beelden van Een Vandaag wil de provinciale SP opheldering van het provinciebestuur over het afschieten van knobbelzwanen in het Groene Hart. De partij wil weten wat er precies is gebeurd en hoe dit dierenleed kan worden gestopt.

Het afgelopen jaar keerde de provincie €4.000 uit aan boeren die schade zouden hebben geleden door zwanen. De SP wil weten hoe ernstig de actuele schade aan gewassen daadwerkelijk is en of de huidige praktijken zijn toegestaan.

Beheer
WP Admin