De compost in de opslaghal van Greenferm in Apeldoorn. - Foto: Koos Groenwold VarkensNieuws

Comgoed zint op belang in mestverwerker Greenferm

Compostbedrijf Comgoed overweegt zich in te kopen bij mestverwerker Greenferm. De deal is echter nog niet rond.

Compostleverancier Comgoed overweegt een zakelijk belang te nemen in mestverwerker Greenferm. Dat bevestigt directielid Florus van der Pauw van Comgoed. Tussen beide bedrijven is al enige maanden contact en wordt al samengewerkt. De verwachting is dat het contact binnen enkele weken wordt geformaliseerd bij een notaris, verklaart Van der Pauw. Hij maakt niettemin nog een voorbehoud. Van der Pauw: “Bloemen zijn er pas aan de finish.”

Naar 100% capaciteit

Als de overeenkomst wordt getekend zal Comgoed investeren in Greenferm. De mestverwerker draait stabieler dan voorheen, maar nog op zo’n circa 75% van vollast. Dat percentage moet omhoog, beoogt Van der Pauw. Hij zegt te geloven in grootschalige mestverwerking, omwille van een acceptabele kostprijs. Bij Greenferm wordt de dikke fractie van de mest gecomposteerd. Het bedrijf sluit daarom goed aan bij de activiteiten van Comgoed, leverancier van bodemverbeteraars. Van der Pauw: “Wij geloven in organische stof.”

Productie en handel in compost

Comgoed composteert zelf en levert compost en champignonmest. Het bedrijf heeft 26 vrachtwagen rijden, die voornamelijk los gestort product vervoeren. Mestverwerker Greenferm is eigendom van Willem Berkhof. Berkhof is actief in de mestdistributie en -handel. Greenferm kan op jaarbasis 350.000 ton drijfmest verwerken. Het bedrijf voert voornamelijk varkensmest aan.


Nieuwsbrief varkenshouderij

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen de varkenshouderij.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin