Premium
Akkerbouwer pompt water voor irrigatie. Investeringen in waterafvoer en -berging zijn noodzakelijk om gevolgen van weersextremen tijdens het groeiseizoen het hoofd te kunnen bieden. - Foto: Peter Roek AlgemeenCommentaar

‘Code rood voor klimaatverandering’

Reacties

 1. Niet een oplossing zoeken voor de gevolgen maar iets doen aan de oorzaak .
  Dus stoppen met het slepen van mensen en bulkgoederen over de hele wereld.

 2. Voor bovenstaande mensen die zeggen ‘slecht weer is van alle tijden’ – lees alstublieft even (de samenvatting van) het klimaatrapport! Bewijs genoeg om jullie opmerking te ontkrachten. Ontkennen is niet meer van deze tijd.

  1. Klimaat is een politiek breekijzer net zoals covid daarvoor wordt misbruikt. Mensen die alleen de hapklare brokken van de overheid eten lopen zo goed als alle belangrijke informatie mis! Slecht weer is van alle tijden! Ook toen het CO2 gehalte met 180 ppm nog maar 30 ppm af zat van een dode aarde aarde was er slecht weer. Ook toen er nog geen mensen op aarde waren was er slecht weer. Tony Heller pakt er daarom niet alleen de data bij maar ook de krante artikelen van lang geleden waarin het slechte weer en de natuur rampen vaak met foto’s en al beschreven staan. Klimaat en het weer is niet iets waar je in moet geloven. Er zijn heel veel goeie data van omdat het allemaal al heel lang bijgehouden wordt. Zo weten we bijvoorbeeld dat het CO2 gehalte met 400 ppm van tegenwoordig nog steets heel erg laag is vergeleken met de geschiedenis van de aarde. Het CO2 was vaak 10 tot 15 keer zo hoog als nu in zowel warme periodes als in ijstijden!

  2. Oh dus het is een mode hype Frederique? Jammer dat je je zo hebt laten inpakken door de overheid , ngo’s etc. Wat zullen ze blij zijn met zo’n brave landgenoot. Wat voor boete moet je doen om je “geloof “te belijden? Vast wil je graag je portemonnee omschudden zodat je kunt zeggen: kijk eens wat ik deug? Of ben ik zo “woke “genoeg?
   De indoctrinatie is jouw deur duidelijk niet voorbij gegaan. Ik neem het je ook niet kwalijk, er hebben er veel last van. Laat je toch geen slecht geweten aanpraten maar leef!

  3. Dus Dier en Recht, varkens in nood gaat nu zijn mening of juist zijn propoaganda volop verkondigen in de Boerderij? Frederieke welkom aan boord maar als we hier nu zo blij mee moeten zijn ?

 3. “Code rood voor kilmaatsverandering” Het lijkt er op dat de MSM je er elk moment van de dag aan moet herinneren dat als je niet doet wat de overheid zegt je dagen geteld zijn. Zoals Pestman al zegt is slecht weer van alle tijden. Als de MSM praat over warmste koudste droogste of natste denken mensen dat de media dat grondig uitgezocht hebben voor ze dergelijke beweringen doen. Het blijkt echter dat dat in zo goed als alle gevallen niet het geval is. Al zo lang als de media financieel overeind gehouden wordt door de overheid werkt de media voor de overheid. De media zegt geen enkel woord dat niet eerst door de overheid goedgekeurd is! Wat betreft klimaat kijk “hottest month EVERin the history of the planet” van Tony Heller. Hij pakt de cijvers er even bij.

 4. Het is beter dat we ons als westerse mogenheden eens wat minder gaan bemoeien met delen elders op de wereld dat bewijst de bemoeienis in Afghanistan weer eens des te meer. De mensen daar zijn prima in staat hun land naar eigen inzichten in te richten , daar hebben wij niets te zoeken. Fouten uit het verleden wijzen hier direct op.

 5. Dat iets doen betrer is dan niets doen geldt zeker ook hier. Ik vraag ne af of we met de kapitalen die we hier investeren om de politiek vastgestelde klimaatdoelen te halen niet meer rendemant zouden opleveren als we die investeerden in bv. Behoud van de Oerwouden en het behoud van Wetlands in o.a. Afrika, dan dat geld in Nederland pompen en tegelijk de wetlands “inpolderen” en van beregening voorzien. Laten ons voor we beginnen overtuigen “Waar het meeste rendement te halen is op de investeringen en hoe we fouten uit het verleden kunnen voorkomen”.

Beheer
WP Admin