CNH Industrial heeft de Griekse start-up Augmenta overgenomen. Augmenta ontwikkelt gewascamera's voor veldspuiten en kunstmeststrooiers. De camera’s scannen de conditie van het gewas. Doel hiervan is onnodig gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen tegengaan. - Foto: Augmenta MechanisatieNieuws

CNH Industrial neemt Griekse gewascameraspecialist Augmenta over

De Amerikaanse machinefabrikant CNH Industrial heeft de Griekse start-up Augmenta overgenomen voor in totaal 110 miljoen dollar. Augmenta ontwikkelt gewascamera’s voor veldspuiten en kunstmeststrooiers.

CNH Industrial had al een minderheidsbelang van 10,5% in Augmenta. De start-up behoudt zijn medewerkers en bedrijven in Griekenland.

Gewassensor Augmenta scant gewas

Augmenta’s technologie moet de ontwikkeling van de zogenoemde ‘sense & act‘-mogelijkheden versnellen, aldus CNH. Gewassensor Augmenta monitort tot in detail de conditie van het gewas.

De camera’s detecteren gewassen die achterblijven in groei of ziekteplekken. Zo krijgt de teler meer inzicht in de groeistatus van het gewas. Op basis daarvan kan hij de juiste beslissingen nemen. Volgens CNH gaat deze werkwijze onnodig gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen tegen en bespaart het arbeidstijd en kosten.

Augmenta onder merk Raven

Augmenta gaat opereren binnen het merk Raven, een Amerikaanse fabrikant van gps-systemen. CNH Industrial nam Raven Industries in de zomer van 2021 over.

Meer artikelen over precisielandbouw lezen? Bekijk de themapagina de themapagina 'Precisielandbouw - Perfectioneer je teelt op basis van data'.
Beheer
WP Admin