Doorgrond en Wifo ontwikkelden samen het DSD-Z 300 Smartshift camera gestuurde sideshift-bok. Deze is vanaf nu ook leverbaar met Claas Culticam. - Foto's: Doorgrond/Wifo MechanisatieNieuws

Claas-camera op sideshiftbok Wifo DSD-Z 300 Smartshift

Precisielandbouwleverancier Doorgrond heeft samen met machinefabrikant Wifo de sideshiftbok met camerabesturing DSD-Z 300 Smartshift geüpdatet. De DSD-Z 300 is met zowel het Tillet and Hague-camerasysteem als de Claas Culticam uit te voeren.

Wifo en Doorgrond presenteerden de DSD-Z 300 Smartshift eind 2022. De sideshift met camerabesturing leunt op de techniek van Tillet and Hague. Vanwege vragen uit de markt is gekeken om het camerasysteem van Claas te implementeren. Dit is gelukt.

De cameragestuurde Wifo-sideshiftbok is vanaf heden leverbaar met de Claas Culticam. Dit is dezelfde camera die Claas gebruikt voor de Auto-Fill op de hakselaars, waarbij de pijp van de hakselaar de kipper automatisch vult.

Doorgrond merkt een groeiende vraag naar dit systeem van Claas. Gebruikers zijn vaak al gewend aan het gebruik van de Claas Culticam. Kies je voor dit systeem, dan komt er een Claas-scherm bij voor de aansturing.

Lees verder onder de foto

Links de camera van Tillet and Hague, rechts de Claas Culticam. Beide systemen worden met aparte schermen geleverd. Claas krijgt het eigen Claas-scherm mee.
Links de camera van Tillet and Hague, rechts de Claas Culticam. Beide systemen worden met aparte schermen geleverd. Claas krijgt het eigen Claas-scherm mee.

Basisuitvoering verkrijgbaar vanaf € 26.950

De basisuitvoering van de DSD-Z 300 met Tillet and Hague-camera is verkrijgbaar vanaf € 26.950. De prijs voor de sideshiftbok met Claas Culticam is nog even rekenen, maar ligt naar verwachting iets hoger. De DSD-Z 300 Smartshift is inmiddels wel al beschikbaar en te bestellen.

Meer artikelen over precisielandbouw lezen? Bekijk de themapagina de themapagina 'Precisielandbouw - Perfectioneer je teelt op basis van data'.
Beheer
WP Admin