Premium
Derk Boswijk van CDA spreekt de boeren toe tijdens het boerenprotest op het Malieveld in Den Haag, 7 juli 2021. - Foto: ANP AlgemeenColumn

‘CDA: een populair of oprecht verhaal?’

Reacties

 1. Als hij de stikstofwet van tafel krijgt is het mijn man.

  Een wet die gebaseerd is op aannamen en berekeningen.
  Niet op de realiteit .

  1. Vorige week nog gefietst op de veluwe prachtig mooi, even stilgestaan op een viaduct zes rijen auto’s wat een vol landje…, maar gauw terug naar de randmeerkust met zijn mooie groene weiden met hier en daar een koppel koeien.

   Wat is er eigenlijk mis?

 2. Je zult maar boer zijn in een N 2000 gebied .
  Je hebt alles netjes op orde emissie en depositie mooi in evenwicht .
  Toch is er een groot probleem er is zoveel depositie op JOUW GROND dat het tot( vervuiling) van de natuur lijdt (volgens de rechtspraak ).
  Oorzaak .
  Er zijn zoveel NB vergunningen AANGEVRAAGD EN AFGEGEVEN .
  Dat de eigenaar van de grond een probleem heeft .
  WEET IEMAND EEN OPLOSSING ????.

 3. benny, weet je hoe het komt dat er zo weinig opvolgers zijn, omdat de lingse lieden constant onwaarheden naar buiten brengt, met maar een doel. de landbouw kapot te maken , en de grond in pikken, zelfs het cda gelooft de leugens, de opvolgers worden zo aan het twijfelen gebracht, en lings zegt dan, er zijn toch zo veel bedrijven zonder opvolger. dus minder is geen probleem.
  wat ben ik blij dat ik na 35 jaar cda gestemd te hebben nu op bbb gestemd heb, en let op. bij de volgende verkiezingen is het cda weg en staat caroline op 10 zetels, en als pieter nog mee gaat dan worden het er nog veel meer

 4. Er is een verschil tussen minder vee in nederland en minder vee per boer. Het eerste is niet zo erg voor de boeren, het tweede wél. Als een buurman varkenshouder stopt is niet erg, als een varkensboer geen varkensschuur erbij mag bouwen wél. Ik ben bang dat de politici beide willen. Die willen stoppers en een uitbreidingsverbod voor de blijvers. Maak het helder en zeg wat je bedoeld.

 5. Deze analyse van Vergaderboer kan ik mij volledig in vinden.

  Het gaat er niet om of de sector zijn omvang behoudt. Het gaat erom dat boeren die boer willen blijven ook boer kunnen blijven en een aanvaardbaar inkomen hebben.
  Er zijn zoveel boeren zonder opvolger dat de sector onvermijdelijk gaat krimpen. Dit natuurlijk verloop kan gebruikt worden om de milieuproblemen van andere boeren op te lossen.

  De sector zijn omvang laten behouden is het belang van de periferie, niet dat van de toekomstige boer. BBB dient dus het belang van de periferie, en niet het belang van de boer.

 6. Gelukkig is het over met het CDA wat een huichelaars zijn dat die Boswijk wordt inderdaad gestuurd puur de grond willen ze hebben. Wat fijn dat BBB er is die komt wel voor ons op en gewoon en eerlijk daar kunnen ze bij het CDA een voorbeeld aan nemen. Boswijk je kan praten als de beste maar je verhaaltje klopt niets van. ga wat nuttigs doen en ons niet bedonderen.

 7. Boswijk schuift alvast wat richting Kaag, ongelooflijk hoe die Kaag de aandacht op zich weet te vestigen. En dat met vier zetels winst terwijl de rechtse partijen de meeste stemmen kregen.

 8. Het CDA doet er niet meer toe die partij ligt aan diggelen, dat hebben ze overigens geheel aan zich zelf te danken.Ze hebben een bestuurlijk en visie loos probleem. Het CDA maakt zich alleen druk over de popie jopie van bouwend Nederland als je dat nu nog niet ziet dan heb je een plaat voor je kop.

 9. Is krimp van een sector een visie die boeren maar goed moeten vinden. De rest van Nederland mag doorgroeien. Wanne pannekoek ben je dan. Boswijk wordt door Maxime verhagen gestuurd om bouwend Nederland goedkoop van grond te voorzien.
  Niks meer niks minder. Welke visie heb je als je krimp een sector op wilt leggen, zonder dat er ergens behoud inkomsten blijven. Ook Derk Boswijk vreet al jaren uit de staatsruif als militairke en nu als populist politieker.
  Gemak praten als je zekerheid hebt op inkomem en goed pensioen. Waar draait dit ge*** om? Puur om grond die boeren hebben en die moet via krimp in groten getale op de markt komen zodat de grondprijs hopelijk halveert dat overheid en projectontwikkelaars er flink op kunnen cashen.deze reactie is automatisch gemodereerd

 10. vergaderboer, caroline zegt de waarheid, dat is wat anders als wat de boeren willen horen, en de rest heeft een dubbele agenda, of wil graag mee regeren, en geven dingen weg die niet kunnen, dit alles om maar mee te mogen praten en beslissen

Beheer
WP Admin