Premium
“Die politieke spelletjes om restzetels te krijgen houd ik niet van", aldus Caroline van der Plas. - Foto: Ronald Hissink AlgemeenColumn

‘Caroline van der Plas speelt links in de kaart’

Reacties

 1. Hai allen,
  Ik heb lang genoeg in de politiek gezeten om te kunnen zeggen dat die paar zetels er wel degelijk toe doen, maar als dat BBB aan te rekenen is betwijfel ik, zo op het oog zie ik geen partij waar men die restzetel vandaan zou moeten halen. En natuurlijk zal de coalitie geen nieuwe verkiezingen uitschrijven we zijn bij de VVD niet tevreden maar bovenal niet gek. Gewoon afwachten over een paar maand kan de klok een heel andere deun slaan.

 2. Vergaderboer reageert liever onder zn nickname; hetgeen ik heel goed begrijp. Uit deze opinie blijkt haarfijn dat zomaar wat schrijven voor hem belangrijker is dan de spijker op zn kop slaan. Caroline is een nononsense dame met een bepaalde stijl. Dwz geen concessies en zich niet laten gijzelen door achterkamertjes deals. Bbb is zodoende niet gehinderd door welke afspraak dan ook en kan met rechte rug de kiezer en vergaderboer aankijken; de vuurdoop doorstaan!

 3. BBB is zo enorm groot geworden door met een eerlijk verhaal de belangen op een rechtvaardige wijze te behartigen.
  Hadden ze nu vieze spelletjes gespeelt om 1 of 2 zetels meer te krijgen, dan had de “Vergaderboer” een column geschreven dat de BBB door vieze truckjes een zetel meer veroverd had, en daarmee hun rechtvaardige imago te grabbel had gegooid.
  Wellicht een zetel minder maar BBB heeft de rug recht gehouden, En dat zal Tjeert de Groot (en de Vergaderboer) niet aan staan.

 4. De insteek van andere partijen was alleen maar om de senaatsfractie van BBB zo klein mogelijk te houden. Dus onderhandelen met andere partijen had geen enkele zin en zorgt alleen maar voor ongewenste verplichtingen.

 5. Je moet de tegenstander ook de mogelijkheid geven blunders te maken. De regering met pvda en gr links zijn daar capabel genoeg voor. Als de regering alleen met bbb dingen voor elkaar kon krijgen dan zet de regering ook wel eens bbb onder druk om wat minder goede zaken te steunen. Nu heeft bbb die druk niet en laten ze de fouten over links passeren. Ideale situatie voor bbb.

 6. inderdaad hiermee is de deur open gezet voor het D(ictatuur)66 en GL beleid als het gaat over Natuur , vluchtelingen en vele andere Linkse (bijna communistische) beleidsdictaten. Als VVD nog iets wil redden voor de toekomst, zal ze drastisch moeten optreden en d epoot stijf houden met als gevolg vervroegde verkiezingen, waarbij zo het zich laat aanzienLinks weinig hoop behoeft te hebben op Winst en Rechts des te meer. Maar of Rutte hiervoor de moed heeft??? ik betwijfel het.

Beheer
WP Admin