Het Verenigd Koninkrijk ondervond in 2001 de grootste uitbraak van MKZ uit haar geschiedenis. In dat jaar was er ook een MKZ-crisis in Nederland. - Foto: Rob Howarth / Getty Images AlgemeenNieuws

Britten onderzoeken verdenking MKZ op varkensbedrijf

Onderzoek naar mogelijk geval van mond- en klauwzeer (MKZ) op een varkensbedrijf in Engeland.

Het Britse plattelandsministerie Defra onderzoekt een mogelijk geval van mond- en klauwzeer (MKZ) op een varkensbedrijf in graafschap Norfolk. Eerste indicaties zijn dat het niet om MKZ gaat heeft het ministerie meegedeeld. Het ministerie laat echter verdere testen uitvoeren om een besmetting volledig uit te sluiten.

Bron: Defra
Bron: Defra

De Britse autoriteiten hebben donderdagavond laat een 10 kilometer beschermingszone ingesteld rond de varkenshouderij in de plaats Brandon waar verdachte verschijnselen waren geconstateerd. “We onderzoeken op dit moment een verdacht geval van mond- en klauwzeer in Engeland. Uit voorzorg zijn een transportverbod en een tijdelijke beschermingszone afgekondigd. Voorlopige testen geven geen aanwezigheid van de ziekte aan maar verder werk wordt ondernomen om het volledig uit te sluiten”, is de mededeling van het ministerie.

Directeur Zoe Davies van de National Pig Association: “We zijn in angstige afwachting van de resultaten en houden onze ‘fingers crossed’ en bidden dat het geen MKZ is.”

Reacties

  1. De uitbraak in Nederland in 2001 werd
    veroorzaakt door import besmette kalveren uit engeland.
    De uitbraak in engeland werd veroorzaakt door een kapotte rioolleiding van een laboratorium waar mkz virus bewaard werd.

  2. Maak de boeren niet angstiger dan dat ze nu al zijn en plaats pas een artikel als het echt pas zover is!!! Media zijn oproerkraaiers!!!

Beheer
WP Admin