PluimveeNieuws

Britse studie naar effect van eierdooiers

Londen – Het effect van het eten van eierdooiers op het ontwikkelen van aderverkalking is bijna net zo groot als roken. Dat zeggen Britse onderzoekers na bestudering van de medische gegevens van 1231 patiënten.

De onderzochte personen hadden een gemiddelde leeftijd van 61,5 jaar en waren allemaal patiënt bij een aderverkalkingpreventiekliniek in Londen. De onderzoekers vergeleken het aantal sigaretten dat de mensen roken, het aantal eidooiers dat ze per week eten en het aantal jaren dat de mensen al eieren eten. Hieruit bleek dat na het veertigste levensjaar de kans op aderverkalking toeneemt. Die toename was echter explosief als de patiënten ook roken en eierdooiers eten. En bij drie of meer eierdooiers per week bleek de kans op aderverkalking nog groter te worden. Volgens de Nederlandse Stichting Blij met een Ei is een ei juist een gezonde keuze. “Eieren zijn een bron van essentiële voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine B2, foliumzuur, vitamine D, vitamine E, fosfor, ijzer, zink en jodium. Stuk voor stuk belangrijke bouwstoffen voor de groei en ontwikkeling van je lichaam”, aldus de Stichting.

Beheer
WP Admin