Premium
Afval op de A7 tussen Drachtstercompagnie en Frieschepalen gedumpt door boeren uit protest tegen de voorgenomen stikstofmaatregelen. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Brede oproep om escalerend boerenprotest te stoppen

Reacties

 1. Waarom geeft een kleine minderheid zo af op de gewone burger die ook gewoon elke morgen moet opstaan en naar zijn werk moet. Waarom mogen burgers geen degelijke en deugdelijke woning hebben om in te wonen. Het stikstof probleem en dat bestaat echt is niet enkel een boerenprobleem want dit gaat ons allemaal aan. Nederland is te klein om de huidige veestapel in stand te houden dat moet toch onderhand voor een ieder wel duidelijk zijn. En wat de voedselproductie betreft je moet je afvragen of je voedsel moet willen telen in kassen en enorme hoeveelheden graan te importeren dit aan de varkens te voeren en vervolgens het vlees weer te exporteren. Wat betreft de blokkades van de snelwegen en het storten van afval en asbest dat is gewoon misdadig een ander woord is er niet voor. Overigens dienen boeren zich te realiseren dat de periferie van de landbouw er alle belang bij heeft om een mate van overproductie en daarmee een lage prijs en dus afhankelijkheid in stand te houden.
  Uitgangspunt bij de onderhandelingen dient te zijn een levensvatbare landbouw die kan en wil voldoen aan de eisen die de maatschappij stelt en die een eerlijke prijs krijgt voor de producten die ze produceren.

  1. Beste Even anders, waarom geeft een kleine minderheid zo af, (de linkse partijen, inclusief de misleidende tv-spotjes van lekker dier) op de boeren, om ze in een kwaad daglicht te zetten. Nederland is volgens u te klein voor de huidige veestapel. Er zijn mensen, die vóór en na de lockdown in de coronatijd niet zonder zuurstoffles konden, maar toen er in de coronatijd bijna geen vliegtuigen vlogen en bijna geen auto’s reden, konden deze mensen zonder zuurstoffles….terwijl de boeren in de coronatijd dezélfde uitstoot hadden!!!!!!!! Rara hoe kan dit??

 2. Mensen houd je zelf niet voor de gek; BIJNA IEDEREEN vindt het prachtig wat er gebeurt, alleen durft niemand dit te zeggen of te schrijven.
  Als ik 10 mensen spreek, vinden 8 het top; eindelijk ballen tonen; er wordt toch niet geluisterd dus dan maar ‘voelen’

  1. Weet niet welke 10 jij spreekt? Maar ik spreek mensen binnen en buiten onze sector, maar ik kan er geen 8 vinden

  2. Beste Kraats ik weet niet in welke kringen jij verkeert maar ik kom wekelijks bij boeren op de keuken en ik hoor nooit dat boeren dit prachtig vinden ik hoor enkel afkeurende reacties.

 3. @Brand. Het gaat er niet om of boeren al veel gedaan hebben. Voor de Randstedelijke elite staat boeren gelijk aan alle andere beroepen waar men vuile handen van kan krijgen, Achterlijk en we kunnen wel zonder. Eerst op de VMBO ers neer kijken en hun kinderen vooral dwingen te studeren voor een beroep dat ze niet kunnen doen maar waar ze wel schone handen bij houden en op termijn Burn Out krijgen. Dit laatste is de schuld van de werkgever!!!! Nu moeten de boeren het ontgelden, zij zijn goed bruikbaar voor de handenarbeid in industrie en bouw. De vorige saneringsronden na de schaalvergroting waren ook de landbouwmensen, die werden weg gesanneerd richting bouw en fabriek. in het aller gunstigste geval mag de boer nog door hobbien op zijn (te) kleine bedrijfje en met inkomensondersteuning via Landschappelijke activiteiten. Weet wel dat hier geen arbeidscontract onder ligt en de boer als vrijondernemer deze taak zal moeten uitvoeren en afhankelijk zal blijven van de politiek, die net zo onvoorspelbaar is als het weer.

 4. Leuke samenvatting. Maar deze achterlijke, levensgevaarlijke acties van een kleine groep extremisten slaat gewoon nergens op. De steun die we heel hard nodig hebben van de burgers zijn we nu wel kwijt.

  1. Beste L Laarakker ben het met u eens . Dit gaat te ver , Zodra er kans is op ongelukken en of ander menselijk leed is het niet meer te verkopen aan wie dan ook .En andere of de overheid schade toe brengen is ook niet nodig . Een pak hooi of stro in de fik steken op nette manier iets veilig blokkeren of net wat ook is verkoopbaar . Mijn mening is dat boeren ondernemers zijn die ook een bepaalde verantwoording hebben en meestal zich ook na gedragen . Maar meneer Rutte lied hopelijk over tijdje weer aan geheugen verlies . Ik wil het maar niet liegen en bedriegen noemen .En zo lopen er wel wat meer van die artiesten rond in Den Haag . En als daar de moraal zakt is de kans groot dat het in de maatschappij ook zakt . We zien hier het voorbeeld van boeren die ruimers bedreigen . En andere burgers die v d Plas bedreigen . Een overheid die in zijn gelederen de misstanden niet kan oplossen .politiek die niet betrouwbaar is enz. En onverdraagzaamheid in de maatschappij leiden tot opstand . Nu is het de boer maar de gewone burger komt op niet al te lange termijn in opstand . Want als de vermogensheffing ook gaat gelden voor eigen woning waar men zelf in wonen .En daarbij de boodschappen duurder worden lijd toont neerwaartse spiraal in de maatschappij

 5. Rutte heeft de sleutel om de acties te stoppen in beheer, maar wenst niet tot een normaal overleg te komen. Hij wil overleggen over het oplossen van door de politiek opgeroepen probleem door boeren, zonder zelf bereid te zijn de hand in eigen boezem te steken. De politicie willen met de boeren om tafel om na de bespreking te kunnen verklaren “We zijn er uit, de boeren zijn het met ons eens en zullen de voedselproductie opgeven, omdat zij ook prioriteit geven aan Natura 2000 en de voedselzekerheid overgeven aan het buitenland. Wij als regering kunnen ons vinden in het feit dat ons land naast medische hulpmiddelen, electronica nu ook voedselafhafhankelijk zal worden van het onvoorspelbare buitenland. Hoe meer we importeren hoe beter voor het milieu en biodiversitiet in Nederland en het zal de werkgelegenheid in de Randstad ten goede komen.

  1. nerderland bv , begin eerst eens bij je eigen /je zelf. boeren zouden moeten bewegen. ( minder koeien, minder uitstoot co2 ,stikstof enz.) maar we vergeten weer dat de boeren al veel hebben gedaan ( 70 % reductie). zelf doen we weinig, eigenlijk maken we er nog meer een potje van . zelfs er komen weer meer mensen bij in nl, weer meer huizen ,weer meer vliegbewegingen. vaarbewegingen, en als klap op de vuurpijl nog meer verkeer. hoe hypocriet kunnen we als samenleving zijn om een bevolkingsgroep ( de boeren) zo te behandelen. oke wegen blokkeren komt ons niet uit. maar moeten we ons eens gaan realiseren, dat het zo ook niet kan. ( zelf niets doen, en de boeren de zwartepiet toespelen) boeren zijn “afval ‘ aan het op de weg gooien. ( waar ik niet geheel achter sta ) . rws wil aangifte doen, oke , gelijke monniken gelijke kappen , dan toch ook aangifte tegen nederland bv. rijswaterstaat. dat de vervuiling van auto s, vliegtuigen ,schepen en inclusief de verstook van fossiele brandstof, alleen maar de laatste 40 jaar meer is geworden. en het gaat maar door. wat is er dan toch erop tegen dat de snelweg een week overal in nederland geheel afgesloten is, om de ogen van de bevolking inclusief de regering te laten zien, dat de maat vol is.

Beheer
WP Admin