Foto: Fotostudio 38C AlgemeenNieuws

Boerencampings willen ‘intelligent’ open

Stichting Vrije Recreatie wil dat boerencampings weer deels open mogen.

Stichting Vrije Recreatie, belangenbehartiger voor kleine (boeren)campings, ziet graag dat binnenkort campings met 5 tot 25 standplaatsen weer deels open mogen. Volgens SVR kunnen mensen op dergelijke kleinschalige kampeertereintjes ruim 1,5 meter afstand van elkaar houden. De sanitaire ruimten van recreatiegelegenheden zijn nu op last van de overheid in het kader van de coronamaatregelen gesloten.

Kleinschalige campings

Een voorstel van de stichting is dat campingeigenaren bijvoorbeeld een schema opstellen waarmee de campinggasten uit een gezin kunnen douchen, zodat meerdere families niet gelijktijdig in de sanitairgebouwen aanwezig zijn. Ook verwacht SVR geen problemen met ‘mensenmassa’s die zich door Nederland gaan bewegen’, omdat de campings kleinschalig zijn en dus slechts enkele tientallen gezinnen te gast hebben.

SVR zegt dat de sector momenteel zwaar getroffen wordt en dat het intelligent open gaan van deze locaties weer een deel van de omzet kan genereren.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Beheer
WP Admin