AlgemeenNieuws

Boerenbond kiest voor consumentenacties

Leuven – De Belgische Boerenbond kiest voor consumentenacties in plaats van filterblokkades bij de snelwegen. De landbouworganisatie gelooft naar eigen zeggen niet in deze vorm van actie voeren.

“Ook bij een deel van onze boeren is de actiebereidheid groot. Ik begrijp hun frustratie, maar ik denk dat je op een even efficiënte manier de maatschappij kan aanspreken zonder grote hinder te veroorzaken”, zegt voorzitter Piet Vanthemsche.

Rol van boer duidelijk maken

De campagne heeft de naam gekregen ‘SOS Voedselprijzen: Ja voor eerlijke voedselprijzen. Nee aan de prijzenslag op kap van boer en tuinder’. Met een online petitie, een brochure en acties via de sociale media wil de organisatie aan de consument duidelijk maken welke rol hij te spelen heeft.

Eigen voedselproductie noodzakelijk

Daarmee wil Boerenbond duidelijk maken dat een eigen voedselproductie noodzakelijk is om in eigen land of regio zeker te zijn van voldoende, gezonde en lekkere voedingsproducten. “Vlaanderen heeft uitmuntende boeren die dag in dag uit werken om aan onze voedselbehoefte te voldoen. Maar zij krijgen zelden loon naar werk”, klinkt het.

Extra Landbouwraad op 7 september

De campagne zal lopen tot 7 september. Op die dag staat een buitengewone Europese Landbouwraad gepland om oplossingen te zoeken voor de crisis die veel Europese landbouwers treft.

Beheer
WP Admin