AlgemeenOpinie

Boerderijhond

Toen er binnen een half jaar tijd twee keer bij ons was ingebroken, ben ik toch weer over een tweede hond begonnen. Want dat die laagbenige clown van ons geen boeven verjaagde, was meer dan duidelijk.

Maar we hebben ook te maken met kaasklanten en heel veel vriendjes. Om dan een gruwelijke waker in huis te halen, is misschien niet het beste idee.

Gevaar voor Neospora

Daarnaast blijft Wijnand niet heel enthousiast, om het zachtjes uit te drukken. Het gevaar voor Neospora mag je nooit onderschatten en ik weet dat boeren die er ooit echt mee te maken gehad hebben, allemaal geen hond meer houden.

Toch blijf ik de positieve kanten van de wenshond benadrukken. En het risico op Neospora is reëel, al zeg ik altijd dat een hond wel eerst besmet moet worden, voordat hij het ook kan gaan uitscheiden. Dat is natuurlijk een gevaarlijke uitspraak, maar het is wel waar.

Twee honden kwijt in anderhalf jaar

Maar na het plotselinge overlijden van onze geliefde clown was er ineens geen een hond meer in huize De Wit. Dat voelde zo leeg. Twee honden kwijt in krap anderhalf jaar tijd. De eerste overreden op de weg, de tweede door rattengif. We misten allemaal de gezelligheid en de grappen van onze Corgi’s.

Stoere boerenhond zonder poeha

Hoewel het niet goed voelde naar onze pas overleden hond, moest er weer een hond komen. En natuurlijk had ik al lang zitten denken naar wat voor type dat dan moest zijn. Normale pootlengte was zo ongeveer de enige eis van Wijnand. Toch wel waaks, was mijn voorkeur. En absoluut geen doorgefokt ras. Gewoon een lekkere stoere boerenhond zonder poeha.

Niets geleerd, maar o zo leuk

Ik vond haar op internet, een per ongeluknestje driewegkruising. Geboren in een stal, volgens mij niet eens met stro. Niets geleerd, maar o zo leuk. Ze is inmiddels vijf maanden oud en vol in training. Met een beetje hulp van afzetlint en een draadloos omheiningsysteem hopen we haar heel lang te mogen houden.

Schapendrijfgenen

Haar schapendrijfgenen maken het trekkerrijden soms lastig als ze er zigzaggend voor uit rent. Maar ze is heel slim en leert erg snel.

Vanochtend blafte ze voor het eerst fel toen er iemand aan de deur stond. Dat gaat goedkomen. We genieten enorm van haar en hopen haar heel lang bij ons te houden!

Beheer
WP Admin