RundveeAchtergrond

Boerderij.nl – Levering voermengwagen

Wij hebben ook onze voermengwagen hier in Portugal besteld en de levering ervan is echt een verhaal apart.

Op vrijdag werden we gebeld of het mogelijk was om zaterdag aan het eind van de middag de voermengwagen te leveren. Voor ons was dat natuurlijk geen probleem. Zaterdagmiddag geen voermengwagen en om half 9 ’s avonds ging de telefoon. De vrachtwagen met onze voermengwagen stond in het plaatsje Alvalade. Of we ze konden ophalen, want ze konden de weg niet vinden.

Oké, we zijn erheen gereden, 10 kilometer, een kwartier over een hele slechte weg. Eenmaal in Alvalade zijn we erg geschrokken. Een gesloten zeilvrachtwagen. We hadden zoiets van ‘moet daar een 12 kuubs voermengwagen in staan? Maar ja, we hebben de weg gewezen en bij ons op het erf ging de zeilwagen open. Staat er een voermengwagen in zonder wielen!

Of wij hem even wilden afladen met de trekker? ‘Hoe?’, was onze vraag. ‘Gewoon’, was toen het antwoord. ‘En graag zo snel mogelijk, want we willen naar huis.’

Maar ja, dat was dus absoluut niet mogelijk. De voermengwagen zat strak tussen de zijkanten van de vrachtwagen en wij kregen hem er echt niet uit zonder wielen.

Gebeld met de leverancier. Oké, de vrachtwagen bleef staan. Of wij dan de mensen even naar de trein konden brengen, dan zou men maandagmorgen terugkomen en een oplossing zoeken.

Maandagmorgen om 9 uur was de leverancier er, maar geen vrachtwagenchauffeur. Die kwam pas om half 12 en hij moest om 6 uur ’s avonds al weer in Porto zijn. Dat is met een gewone auto zeker 6 uur rijden. Maar nog geen oplossing. Of onze aannemer een rupskraan had, dan kon hij hem afladen. Die had wel een kraan, maar die was pas om 14 uur beschikbaar. Toen is de voermengwagen met behulp van de kraan en een laadgraafcombinatie uitgeladen. Eindelijk kon men de wielen er onder zetten en was de klus geklaard.

Dit is iets wat absoluut in Nederland niet zou gebeuren, en wij hopen het hier ook niet meer mee te maken.

« vorige | volgende »

Beheer
WP Admin