Premium
Johan Vollenbroek (MOB) staat de pers te woord. - Foto: ANP AlgemeenColumn

‘MOB proeft bloed. Dat smaakt naar meer’

Reacties

 1. Vollebroek zou beter eens de boel in Rusland op een rijtje zetten met zijn visie
  Zal niet lang duren of je zit in een strafkamp aan het biologisch freten

 2. @Armer. In eerste instantie heb je gelijk maar je vergeet dat onze democratie niet zo blinkend is als ze wil doen geloven. De zitters in het rechtssysteem en de politiek komen uit de zelfde schoolbanken en zijn bepaald geen afspiegeling van het volk. Neem de uitspraak van TimmerFrans: “Wij zijn er voor iedereen”. Maar hij sluit de PVV en FvD uit en dus bij voorbaat al 25% van de NL kiezers. Veel meer dan zijn eigen totale aanhang. Hoe kun je dan nog beweren dat je er voor iedereen bent. Zo ook met de rechtspraak. De politiek maakt allerlei wetten met vele ontsnappingsmogelijkheden n de rechters geven er hun eigen draai aan. Het is niet voor niks dat al na 1 keer het referendum snel weer is afgeschaft. Ander actueel voorbeeld: De politiek kan wel zeggen dat wij achter Oekraïne staan en hun toevoeging aan de EU. Maar in een referendum hebben de mensen toch tegen gestemd. Hoe democratisch is onze democratie?

 3. 1. Er wordt gesuggereerd dat het alleen om agrarische bedrijven gaat. Niet waar: een ervan was een biomassacentrale in Daarlerveen. Een ander het slachthuis Westfort.
  2. Friesland Campina loost nog steeds via een smeerpijp afvalwater op de Waddenzee, werelderfgoed volgens UNESCO, maar daar hebben jullie schijt aan. Kern: lozingsnorm is 20 mg P/l. Europese norm 0,2-2 maximaal. Een factor 10-100 te ruim. Norm is nu van kracht. Moeten ze ook in Roemenie aan voldoen. Waarom FC niet?????
  3. Tegelijk met FC is ook verzoek mbt Nedmag uitgegaan. Vergunning en handhaving ook een drama. Dus niet alleen FC.

  Leg jullie artikel eens langs deze info.

  1. Als dit afvalwater van FC niet meer wordt geloosd, wat zijn dan de gevolgen voor flora en fauna in de waddenzee? Dit afvalwater bevat zeer zeker de nodige voedinfgsstoffen voor plant en dier, komen deze niet meer, dan betekent dit een verarming van de leefomstandigheden van deze organismen. Ik zie de acties can MOB dan ook niet anders dan het proberen in te grijpen in de natuur, zonder zich bewust te zijn van de uitkomst. Ja één uitkomst is duidelijk, – het Nederlandseverdien model- wordt zwaar aangetast en dat terwijl de mensen die gebruik maken van dit verdienmodel, ambtenaren, vluchtelingen, semie beambten een groeiende groep is. De groep die niet door MOB wordt aangepakt vanwege hun “vervuilende” invloed op de leefomstandigeheid van plant, dier en mens.

  2. Ik snap niet dat iemand zo`n hobby heeft. Boeren kapot maken! Besef wel dat je met alles wat je eet een boer nodig hebt, zelf voor de tussendoortjes!! Ga naar India ofzo. Daar valt veel te redden. Wat zijn u fouten?

  3. Je zou beter de boel in Rusland eens gaan oplossen met je praatjes
   Denk dat het niet lang duurt voordat je aan het biologische freten zit in het strafkamp

 4. Politici van regeringspartijen maken wetten, politici van de eerste kamer keuren die goed of af. Bij goedkeuring kun je later mensen of organisaties voor de rechter dagen. Rechters beslissen of die gedaagden volgens de wet hebben gehandeld. Het belangrijkste zijn dus goede politici in 2de en 1ste kamer. Eerste kamer leden moeten niet aan partijpolitiek doen maar wakker zijn en alleen wetten goedkeuren die goed in elkaar steken.

  1. Armer, we weten maar al te goed dat onze politieke elite eerst goed bedoelde wetten aanneemt en daarna tot de conclusie komt, dat de handhaving of onmogelijk is of tot zeer ongewenste resultaten leidt. Hier komt bij dat zij zich nooit hebben gerealiseerd dat Nederland / de wereld vol loopt met mensen die deze wetten gaan (mis) bruiken voor eigen gewin / eigen wil door drukken).

Beheer
WP Admin