AlgemeenNieuws

Bijenvolken geplaatst in ministeriële binnentuin

Den Haag – Met de installatie van twee kasten in totaal 40.000 bijen heeft het ministerie van Economische Zaken als eerste departement een permanente opstelling van bijenkasten. Staatssecretaris Sharon Dijksma liet twee ministeriële imkers maandag de kasten officieel openen, waarna de eerste bijen meteen uit de kast kwamen.

Dijksma liet onder het toeziend oog van twee parende koolmezen in de binnentuin van het departement in Den Haag weten dat het wel en wee van de bijen haar zeer aan het hart gaat. “Dit is van grote symbolische betekenis: want zonder bijen is er geen landbouw. De twee geplaatste volken zijn van het ras buckfast, dat er om bekend staat minder snel te steken.” Het is de bedoeling dat er nog een derde volk bij geplaatst zal worden. De bijen worden geïmkerd door ambtenaren van het departement. De bestuivers zijn geleverd door de imkervereniging Het Groene Hart in Boskoop.

De plaatsing van de ministeriële bijenvolken gebeurt naar aanleiding van een motie van Kamerlid Dion Graus (PVV). Graus zelf was voor de feestelijke ingebruikname niet uitgenodigd.

Beheer
WP Admin