Deelnemers aan Big Challenge 2017 op weg naar de top van de Alpe d'Huez. - Foto: Jannemieke Termeer AlgemeenNieuws

‘Big Challenge-boeren’ halen ruim € 1 miljoen op

De deelnemers aan Big Challenge editie 2017 zamelden voor de start van het evenement een bedrag van € 1.192.567 in voor onderzoek tegen kanker.

Dit bedrag wordt nog verhoogd met de sponsorbijdrage van elke beklimming van de Alpe d’Huez op 31 mei en 1 juni. Het doel voor 2017 was om minimaal € 950.000 bij elkaar te brengen.

Deelnemers benaderen zelf sponsoren en organiseren sponsoractiviteiten om geld in te zamelen. Daarnaast betalen zij € 125 inschrijfgeld uit eigen middelen om te zorgen dat alle sponsorgeld aan onderzoek tegen kanker wordt besteed. In totaal beklimmen dit jaar 230 Nederlandse boeren en tuinders en werknemers in de periferie de beroemde Franse berg één tot zesmaal per dag. De actieperiode loopt nog door tot eind september 2017. Dan is bekend hoeveel dit jaar in totaal is bijeengebracht.

Agrosector doet met Big Challenge voor 9de keer mee aan Alpe d‘Huzes

Dit is het negende jaar dat de Nederlandse agrarische sector onder de noemer ’Big Challenge’ deelneemt aan Alpe d’Huzes. Herman Houweling nam in 2009 het initiatief voor Big Challenge. In de afgelopen jaren haalden meer dan 1.000 deelnemers ruim € 6,5 miljoen op voor onderzoek tegen kanker. Dit bedrag is door de Stichting Alpe d’Huzes geheel gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding.

Antistrijkstokbeleid

Stichting Alpe d’Huzes voert een antistrijkstokbeleid. Dat garandeert sponsoren dat elke euro sponsorgeld daadwerkelijk ten goede komt aan KWF Kankerbestrijding.

Beheer
WP Admin