De Aanbevelende Rassenlijst is op 29 november gepresenteerd. - Foto: Peter Roek AkkerbouwNieuws

Keuze uit elf nieuwe rassen voor suikerbietenteelt 2023

Voor de suikerbietenteelt van 2023 heeft de veredeling elf nieuwe rassen in petto voor akkerbouwers. Deze nieuwkomers staan niet zozeer voor verbeteringen in financiële opbrengst, maar wel voor meer keuze voor telers. Dat maakt het makkelijker om bij elke specifieke situatie het beste ras te zoeken.

De Aanbevelende Rassenlijst voor suikerbieten is op 29 november gepubliceerd. De lijst wordt gemaakt door de Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst (CSAR), waarin BO Akkerbouw, Plantum en LTO Nederland samenwerken.

Als rhizoctonia een rol speelt in de bietenteelt zijn deze twee nieuwe rassen een optie; Reforma KWS van KWS Benelux en Lincoln, gekweekt door DLF Beet Seed en in Nederland vertegenwoordigd door SESVanderHave.

Vier nieuwe rassen voor de teelt op percelen zonder rhizoctonia en zonder bietencysteaaltjes zijn Koema en Banda van SESVanderHave, Sherlock van Strube en BTS 2090 van Betaseed.

Beperkt aanbevolen bietenrassen

Dan zijn er nog een aantal rassen voor het eerst opgenomen in de B-rubriek (beperkt aanbevolen rassen). Dat geldt voor deze drie; BTS Smart 1645 N van Betaseed, Smart Latoria KWS van KWS en Redukto van SESVanderHave op percelen met bietencysteaaltjes.

Nieuwe B-rassen voor de teelt op percelen zonder rhizoctonia en zonder bietencysteaaltjes zijn Xandor van Strube en Laser van DLF.


Nieuwsbrief gewasbescherming

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen gewasbescherming.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin