Premium
Een uniforme koppel gezonde varkens. - Foto: Bert Jansen VarkensColumn

‘Berust niet zomaar in hoge gezondheidskosten’

Reacties

  1. Er valt veel geld te verdienen met het verkopen van vaccinaties bij veehouderijbedrijven. Vandaar ook dat de accountmanagers van de farmaceutische bedrijven de varkenshandel bedrijven afgaan, met als uiteindelijke motivatie: acquisitie, terwijl je in eerste instantie zou zeggen wat hebben die daar te zoeken. Deze werkzaamheden staan ook vaak met zoveel worden beschreven in de vacatures van commerciële functies bij deze farmaceutische bedrijven.
    Een varkenshandelaar kan namelijk perfect bijvoorbeeld de fokker onderdruk zetten om weer een vaccinatie toe te dienen/te implementeren in het bedrijfsmanagement. “Zonder deze vaccinatie zijn de biggen niet te plaatsen”. En dat terwijl oa. uit bloedonderzoek blijkt dat de toegevoegde waarde van een vaccinatie nihil zal zijn. Uit navraag blijkt de vaste afnemer ook helemaal niet op de hoogte te zijn van het verzoek tot het toedienen van een vaccinatie en ook de noodzaak daarvan niet te kunnen plaatsen. Dit soort van op commissies gedreven gang van zaken helpen niet de gezondheidstatus van de dieren noch het verdienmodel van de boerenbedrijven.

  2. Het optimaliseren van biosecurity is een belangrijk aandachtspunt voor veel varkenshouders. En het mooie is wanneer je het goed uitvoert kost het geen cent. Je hebt er niemand voor nodig en hoeft er geen producten voor aan te schaffen.

    Vakmanschap, hygiëne (hygiene, zonder prikken en marketing productjes aan te schaffen werkt het vaak ook nog beter) en constante consequente werkwijze bij de varkenshouders zijn het belangrijkste. Dat resulteert in de beste biggen en varkens. En resulteert in het beste economische resultaat.

Beheer
WP Admin