Premium
Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging wil een motie indienen waarin het ministerie wordt gevraagd niet langer te sturen op de Kritische Depositie Waarden. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Begroting LNV: debat voor spek en bonen

Reacties

  1. Lijkt mij moeilijk om wetgeving te maken die bij de gedachte gang en de wensen die zij hebben passen . Als je al ziet wat voor kennis bepaalde schreeuwers hebben . Als aan hun lag zouden we onderhand de eerste bieten al aan het rooien zijn als de laatste net gezaaid zijn . Nee de boeren hebben strijd verloren nu er voldoende goedkoop voedsel is . Je moet het zien als luxe probleem we hebben zat te eten en alle luxe is voor veel mensen beter bereikbaar . Toen dit niet was was alles goed als er maar eten op bord kwam . Toen deze verworven heden er waren mocht het niet meer stinken . Wilden we op het platteland kunnen wonen en recreëren . Maar dan moest de stank weg en voor te wonen moest er plaats komen en om te werken industrie gebieden enz. Dus de boeren zaten in de weg en werden weg gekocht de meeste konden van stoppende boer elders bedrijf overnemen . Maar langzaam neemt de boeren stand af . Nu denken ze dat bepaalde plantjes te veel stikstof krijgen en andere planten verdringen . Maar het mocht niet meer stinken en er zijn luchtwasser verplicht die de stank en dus stikstof uitfilteren uit de uit gestoten lucht . Dus boeren beperken de stikstof uitstoot en van andere bedrijven is meestal niet bekend hoeveel stikstof ze uitstoten en zijn geen luchtwasser verplicht . Ondanks dat de boeren stikstof uitstoot al jaren verminderd hebben worden zij nu opgeofferd om andere bedrijven de rug vrij te houden . Die strategie is ingezet en denk maar dat er nog meer verzonnen wordt

  2. Dankzij de werkwijze van onze regeringen zijn er nauwelijks nog werkelozen, zij hebben voor iedere “scheet” een voorlichter aangesteld en omdat zij dat nodig vinden heeft half Nederland een leger Voorlichters, Nodig of niet.

    1. Beste Han je zult bedoelen graaiers aangesteld . Zorg dat je in Den Haag vrienden of bekende hebt zitten die daar iets te vertellen hebben . Begin een advies bureau en ze zullen je wel inhuren . Maak niet uit waarvoor maar ons kent ons . Zie wat voor puinhoop het geworden is . En dat wordt alleen maar erger . welke gek stelt voor bv suikerbieten al allemaal voor 1 oktober laten rooien om vanggewas te kunnen telen . En zulke adviezen worden verzonnen door mensen die niets van de praktijk weten en gewoon adviseren wat de andere partij graag hoort . Zie wat er met de gezondheid zorg is gebeurd en nog gaande is . Een grote bureaucratisch geheel . Waar de echte hulp verleners hard moeten werken en elke minuut moeten verantwoorden . Om geld te sparen voor de bureaucraten die dik salaris op strijken . En de medewerkers en patiënten zijn de dupe . En dit scenario van bureaucratie en inkrimpen gaat met de landbouw ook plaats vinden . Voedsel prijzen voor consument stijgen nu ook al en dat wordt alleen maar meer . De gewone consument en de boer betalen het gelag en de graaiers die de oorzaak zijn kunnen dit wel betalen . Want dan stijgen hun tarieven wel . En de graaier die voorstelt om minder advies mensen te hebben zal er waarschijnlijk niet zijn . want mogelijk moet hij dan zelf de laan uit . Hij verzint wel weer wat onzin en het zijn feestje gaat gewoon door .

  3. Dhr. van Campen spreekt over wetgeving en wijst dan richting minister. Hij mot zich realiseren dat hij met de mede Kamerleden aan wetgeving doet en tevens moet hij het zich aantrekken, dat er wetgeving is die boeren steeds weer richting Rechter stuurt omdat er te veel losse eindjes zijn die of de boeren of de “anti” boeren naar de rechtbank leiden. Wanneer maken de dames en heren eens wetten die duidelijk zijn en concreet aangeven waar de grenzen liggen voor beide kampen. Dit geldt niet alleen voor landbouw wetgeving.

Beheer
WP Admin