Premium
Thierry Baudet (links, Forum voor Democratie) en Geert Wilders (PVV) in de Tweede Kamer. - Foto: ANP AlgemeenColumn

‘Baudet en Wilders laten boeren vallen’

Reacties

 1. De Wijziging van de Wet Dieren in verband met de uitvoering van herziene Europese Diergezondheidswetgeving is in de Tweede Kamer op 11 mei aangenomen. Forum voor Democratie (FvD) was de enige partij die tegen de wet heeft gestemd. Alle andere partijen waren voor. Het amendement van de Partij voor de Dieren over het feit dat dieren hun natuurlijk gedrag moet kunnen vertonen, is aangenomen met de stemmen van D66, PVV, SP, PvdA, GroenLinks, PvdD, FvD, Volt, JA21, Groep Den Haan en Bij1. Na de stemming heeft FvD de aantekening gemaakt dat de partij moet worden geacht te hebben tegengestemd. Dat doet aan de stemmingsuitslag niets af, maar is wel een politiek feit.
  – reactie van Willeke Wissink, beheerder Boerderij.nl

 2. Het is nog ongewis waar dit op uit draait maar als PvdD zijn zin krijgt met de wet in de hand moeten straks de kalveren bij de koe blijven,moeten koeien hun hoorns houden en mogen niet meer dan 20 liter per dag geven.Varkens hun staart houden en buiten kunnen lopen met een modder bad.Het is te hopen dat het nog terug te draaien valt anders hebben Esther en Marianne toch hun zin en is de veehouderij het einde in zicht,tenminste in Nederland andere landen nemen het graag over..@Beckers daar heb je gelijk in,ik liep ook met de gedachte op Baudet te stemmen maar hij deed zo raar dat ik er gelukkig maar van af zag en braaf op het CDA gestemd,Die hebben zwaar verloren hadden ze gewonnen hadden ze nu wel sterker gestaan en had Gr.Links helemaal geen kans gehad..

  1. @Bol..zo’n vaart zal het niet lopen…bovendien we hebben in Nederland niets met Links..wegwezen met dat volk..Nederland is rechts of rechts van het midden.

 3. FDF, NMV, POV waren drukker met het afmaken van LTO en Sjaak van der Tak dan met de wet van de PvdD. Tja…. Kwestie van onscherpe focus… dus.

  1. Juist Hermus De eenheid is er niet komt er nooit . En dus daar wordt gretig gebruik van gemaakt . Zaai twee dracht en u heeft de macht .

 4. Armer. Zo is dat , deze fout wordt veelal ( onbewust ) gemaakt. Op school zeiden ze: Als iets negatief is dan gebruik je: te wijten. Als het positief is : te danken. Gezien de strekking van dit verhaal moet het hier dus te wijten zijn.

 5. Raar dat vellenga de wet prima vindt. Koeien worden in de natuur niet gemolken en varkens lopen niet in een stal. Met deze wet is er geen veehouderij meer in ned. Dat burgers met huisdieren ook gepakt worden is mooi. Die zullen deze wet ook niet willen tenzij het vellenga’s zijn.

 6. Wij zijn PVV en Baudet stemmers geweest. En weet je, ik vind deze wet wel prima. Eindelijk komt de burger ook in opstand. Omdat ze nu aan hun dieren komen. Er komt heus wel compensatie of de wet gaat van tafel. De burger kan geen voorrang krijgen op de boeren. Wij hebben dezelfde insteek alleen wat meer ruimte en vee/dieren. Laat het allemaal maar even op de spits gaan. Nemen we later de burgers wel mee op de trekker naar Den Haag

 7. Als een wet op de ene groep burgers wel toegepast en gehandhaafd wordt en op een andere groep burgers niet, is er sprake van rechtsongelijkheid.
  Als de rechtsstaat goed functioneert kan hier succesvol tegen geprocedeerd worden.

 8. Esther zeg dus gewoon dat er strenge regels zijn voor de boeren maar voor de burger gelden die ineens niet? Een weldenkend mens zou hier de conclusie kunnen (moeten) maken dat dan die regels helemaal niet kunnen kloppen. Je zou dit kunnen zien als discriminatie van bepaalde dieren. Als je dat bij mensen zou doen zou de hel los breken aan de linker kant van de politiek, maar nu het over dieren gaat vind iedereen het schijnbaar goed. Dit zegt veel over die mensen en ze mogen er nog eens heel goed over na gaan denken, wat ben ik eigenlijk in hemelsnaam aan het doen en wat heb ik eigenlijk gezegd.

 9. En daar stond hij dan..op het Malieveld op een trekker…Wilders..scanderend wilt u meer of minder boeren…De boeren omarmde Wilders…maar we weten nu wat voor een huichelaar Wilders is!

  1. beste Maas Baudet een wolf in schaapskleren .en Wilders haat zaaier .

 10. ‘ te danken’ en ‘te wijten’ zijn verschillend. Bij ‘ te danken’ ben je het er zelf mee eens. Bij ‘ te wijten’ niet. Het is jammer dat de redactie gekozen heeft voor ‘ te danken’. Vergaderboer vindt het prima dat veehouders in grote problemen komen.

 11. het is eenrichtigen beleid. alleen nederlandse boeren en de buitenlandse niet. alleen boeren en achter de voordeur ( burgers/ gezelschapsdieren niet). de kamerleden hebben weer zitten te slapen. en op de persoon ,en emotioneel gestemd. niet op de inhoud en de gevolgen van die wet. toen ik nog jong was, moesten we met mijn vader mee naar melkveehouders om de melkkoeien te onthoornen, waar hij de vaarsen geleverd had met hoorns. de boer had al enkele vastgezet . en zij ,die koningen het eerst behandelen. die zijn de baas over de gehele stal. niemand komt er langs en de andere dieren lijden er zichtbaar onder. wat was die man blij, als er weer rust in het koppel vee in de stal was. het is onbegijpenlijk dat wij mensen wel een piersing , ringen in het oor, tatoeages, schoonheidscorrekties enz wel toestaan ( voor de fun). en noodzakelijke ingrepen bij dieren ter voorkommen van leed bij mens en dier niet????

Beheer
WP Admin