Foto: ANP AlgemeenNieuws

BASF investeert in big data met overname ZedX

BASF neemt een Amerikaanse specialist op het gebied van big data in de landbouw over.

Voor een onbekend bedrag wordt de Duitse chemiereus eigenaar van ZedX. Het bedrijf uit Pennsylvania zet onder meer data over gewassen, de windsterkte en bodemtemperatuur om in advies over bijvoorbeeld de inzet van pesticiden en kunstmest.

BASF behoort tot de grootste aanbieders van gewasbeschermingsmiddelen. Volgens Jürgen Huff van BASF helpt het verstrekken van advies op perceelniveau de verkopen van gewasbeschermingsmiddelen. BASF verwacht de acquisitie binnen vier weken af te kunnen ronden. Onder big data wordt het verzamelen en analyseren van grote hoeveelheden data verstaan.

Technologische revolutie

Het is volgens meerdere grote spelers in de agribusiness, waaronder Monsanto en John Deere, de volgende grote technologische revolutie in de landbouw. Vorig jaar zette BASF op dit gebied al een grote stap met de lancering van Maglis TM, een online adviesprogramma dat koolzaadtelers in Canada bedient.

Met Maglis TM kunnen telers goede momenten kiezen om bijvoorbeeld te zaaien of oogsten, in kaart brengen hoe duurzaam de bedrijfsactiviteiten zijn en met landbouwkundige gegevens van de boerderij een bedrijfsplan opstellen.

Beheer
WP Admin