Premium
Arian Kamp (58) is melkveehouder in Raamsdonk (140 koeien, 90 jongvee). Hij is voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van Agrifirm, RvC-lid van Rabobank Groep en voorzitter van de Stichting Beheer Flynth. - Foto: Peter Roek AlgemeenInterview

Arian Kamp: ‘Toekomst ligt in nieuwe ketenconcepten’

Reacties

  1. De bevlogenheid van dhr.Kamp komt me bekend voor uit mijn eigen omgeving als kind. Bevlogen bestuurders dag en nacht in touw voor boeren organisaties en vol plannen lijkende op de huidige. Zuivelproducten af fabriek naar de klant via eigen rijdende winkels. Helaas mislukt, burger dichter bij de boerderij via camping even succes, toen werd boerderij huisjespark en was contact met koeien en va.rkens weg. Korte ketens van boer naar burger is tot begin 1900 gebruik geweest en toen bleek dat dit leidde tot verrijking van de tussen handel en verarming van de boeren/tuinders . Alleen de boeren met een eigen klantenkring in de stad hadden extra inkomen en extra werk. Gevolg opzettn co-op om marktmacht terug te krijgen en dat is nu ook tamende de tuinders met grote volumes hebben hun eigen weg gezocht en daarmee de veilingen minder belangrijk gemaakt en zelf zijn ze afhankelijker van de groeiende retail geworden (contracten). Hiermee zeg ik niet dat kortere keten niet kunnen, maar wel dat we dit niet als DE oplossing moeten aandragen bij onze overheden, want dan gaat de groothandel met de winst naar huis en zijn de boeren weer machteloos. Ik vrees dat de geschiedenis zich zal herhalen en we ten tijde van de huidige inflatie de consument dwingen de goedkoopste oplossing te vinden in het labirint van supermarkt schappen. Dit is geen ketenproduct met hogere prijs, de keuze zal vallen op de aanbieiding ongeacht waar die weg komt. Het antwoord van de markt is dan inkoop prijsverlaging.

  2. Hij doet prima werk. Ik mis wel enkele vragen waarop hij waarschijnlijk graag antwoorden op had gegeven. -Wist je vooraf dat er fosfastrechten kwamen, en heb je daar je voordeel mee gedaan? Het lijkt mij goed als je de mogelijkheid krijgt in dit blad om twee keer nee te zeggen. Ben je direct van veel gezeur af.

Beheer
WP Admin