Foto: ANP AlgemeenNieuws

Amerikanen op ganzenjacht in Nederland

Een Amerikaans bedrijf ziet in het ‘ganzenoverschot’ in Nederland een gat in de markt. Namelijk voor $4.600 vijf dagen lang onbeperkt ganzenschieten.

Onder de naam ‘Netherlands Goose Hunting’ biedt het Amerikaanse bedrijf GetDucks.com deze vijfdaagse trofeeënjachtpartij aan, uiteraard inclusief verblijf in een luxe bed & breakfast. De ganzenjacht kan een mooi alternatief zijn voor Amerikaanse jagers die een trofeejacht in Afrika net even te duur vinden. Op de website van Get Ducks staan verschillende foto’s van Amerikanen die de reis al hebben gemaakt. Zij poseren trots bij hun buit.

Nederland schitterend land voor jagers en niet-jagers

Nederland wordt door GetDucks aangeprezen als een ‘schitterend land voor zowel jagers als niet-jagers’ met een overschot aan ganzen, windmolens, klompen, kanalen, kunst, historische musea en dergelijke.

Verontwaardiging

De verontwaardiging op social media is niet van de lucht. PvdA-Tweede Kamerlid Henk Leenders heeft al Kamervragen aan het kabinet gesteld. Omdat de jacht op ganzen onder de beheersjacht valt, lijkt er wettelijk ruimte te zijn voor trofeeënjacht door buitenlandse gastjagers, een gat waar Get Ducks handig inspringt.

Beheer
WP Admin